.
News Image

Eva Clockaerts aan de slag voor RTV en AVS

Opvallende carrièrewending voor Eva Clockaerts.


De kijker kan de samenwerking tussen de regionale zenders AVS en RTV duidelijk smaken. Dat blijkt uit de kijkcijfers van het eerste kwartaal van 2019. Die laten een opvallende stijging zien. Beide zenders samen bereiken dagelijks maar liefst 325.000 kijkers! De eerste resultaten van de samenwerking, die eind vorig jaar werd opgestart, ogen dus mooi. AVS, TV Plus en RTV gaan dan ook volop door op de ingeslagen weg en kondigen een heleboel nieuwe initiatieven voor deze zomer aan.

Om de gedeelde filosofie en de intense samenwerking te benadrukken, krijgen de AVS- en RTVkijkers binnenkort nieuws vanuit hetzelfde studiodecor. Bovendien krijgt het presentatieteam van beide zenders vanaf 1 augustus versterking van eenzelfde nieuw schermgezicht.



AVS en RTV zochten en vonden samen een nieuw nieuwsanker. Iemand die de samenwerking tussen AVS en RTV een gezicht geeft. En iemand die de identiteit en lokale verankering van beide zenders belichaamt. Die iemand is de vroegere VTM-weervrouw Eva Clockaerts geworden. Eva heeft roots in Lier (RTV) en is trotse inwoner van het Oost-Vlaamse Melle (AVS). Ze is dan ook de geknipte kandidaat om het kijkerspubliek te verbinden.



“Dit is de stap in mijn carrière waarbij alles in elkaar vloeit. Zowel met AVS als RTV heb ik een grote affiniteit. Ik ben geboren en getogen in Lier, ‘de poort der Kempen’ en heb daarna gestudeerd in Gent, waar ik zoals velen ben blijven ‘plakken’. Beide regio’s liggen me dus nauw aan het hart. Als presentatrice vind ik de betrokkenheid van de kijker ook erg belangrijk. En waar kan je nog dichter bij de mensen staan dan bij een regionale zender? Ik kijk er alleszins enorm naar uit om samen met een sterk team het nieuws te brengen naar de mens in de straat.” aldus Eva Clockaerts



belangrijk. En waar kan je nog dichter bij de mensen staan dan bij een regionale zender? Ik kijk er alleszins enorm naar uit om samen met een sterk team het nieuws te brengen naar de mens in de straat.” aldus Eva Clockaerts


Bio van Eva Clockaerts

Meer Over:

Eva Clockaerts