.
David Vandyck
woensdag 30 mei 2018

David Vandyck maakt geen compromissen meer

Alles wat hij nu doet ligt dichter bij zijn hart.


Op muzikaal vlak zal David Vandyck geen compromissen meer maken. Het is inmiddels al twee jaar geleden dat hij nog een solosingle uitbracht. Dit had een duidelijke reden. De zanger was namelijk in stilte na aan het denken over wat hij wou doen, liet hij weten in Ment op zondag. Na twee jaar zien we het resultaat en hoe! Deze week belandde hij na vier weken notering op de nummer 5 in de Vlaamse Ultratop 50 met de nieuwe single “Ik leef voor jou”.



Nu maakt David Vandyck enkel nog muziek waar zijn hart in ligt. Hij moet er nu voor de volle honderd procent achter staan.

In 2011 kreeg David een grote kans van CNR, waarvoor hij nog steeds dankbaar is. Hij begon als schlagerartiest, maar daar ligt zijn hart eigenlijk niet. Het scharnierpunt in zijn carrière was eigenlijk het album “David Vandyck zingt Will Tura”. Nu heeft de zanger een nieuw management, een ander platenlabel en uiteraard een nieuwe muziekstijl. Dit houdt zelfs in dat zijn kapsel veranderde en hij andere kleren draagt. David is er zich meer bewust van, hoe hij op het podium staat. Kortom, er is een duidelijke metamorfose zichtbaar, die duidelijk over de hele lijn aanslaat bij de fans.



Tekst: Nico Vanaken