.
Cath Luyten
zondag 22 mei 2022

Cath Luyten: “Ze is Moeder Teresa in het kwadraat!'

“Els stopte bij de VRT om een opvangtehuis voor de kindsoldaten van Oeganda te stichten"

Voor de nieuwe reeks van het Eén-programma 'Buurman, wat doet u nu?' gaat Cath Luyten opnieuw op zoek naar bekende Vlamingen die definitief naar het buitenland verhuisden. In de serie volgt ze hun dagelijkse bestaan en hoe ze hun dagen vullen, zo ver van 'huis'. Aan Humo gaf ze er een interview over.

Een seizoen van de serie telt normaal gezien zes afleveringen, maar dat zullen er dit jaar wellicht maar vijf worden. “We draaiden een aflevering rond basketbalster Emma Meesseman, die momenteel in Rusland speelt”, zegt Cath daarover. “Door de oorlog daar is de VRT nog aan het beraadslagen of die specifieke aflevering wel kan uitgezonden worden.”

De meest memorabele expat die ze mocht interviewen, was voor haar het koppel Johan Van Hecke en zijn echtgenote Els De Temmerman. Hij is een oud-CVP'er, zij een ex-VRT-reporter.

“Els gaf destijds haar job bij de VRT op om een opvangtehuis voor de kindsoldaten van Oeganda te stichten. Nu, zoveel jaren later, ontfermt ze zich nog altijd over die jongens, en vaak ook over hún kinderen”, zegt ze bewonderenswaardig.

“Eigenlijk is ze een beetje Moeder Teresa in het kwadraat”, lacht Cath. Al mocht ze dat van de bescheiden Els niet luidop zeggen,

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Cath Luyten