You are here

Cath Luyten naakt voor superspannende quiz

11/02/2015 17:32-

Vanaf 22 februari brengt Eén We’re going to Ibiza, een gloednieuwe quiz waarin Cath Luyten elke avond één Vlaams koppel ontvangt dat dit jaar gaat trouwen. De twee verloofden strijden tegen elkaar met als inzet het ultieme vrijgezellenfeest: vier dagen feest in Ibiza. Zonder toekomstige.
De partners krijgen tijdens de quiz allebei de steun van twee bekende Vlamingen uit de vaste Ibiza Party Crew. Zij wordt geflankeerd door twee prachtige mannen, hij door twee prachtige vrouwen.

Cath Luyten verwelkomt elke avond één koppel: twee mooie en sympathieke mensen die in 2015 voor de rest van hun dagen ‘ja’ zeggen tegen elkaar. Maar voor het zover is, roept ze hun sprookje nog even keihard een halt toe: in We’re going to Ibiza is het ieder voor zich. Hij tegen haar. Zij tegen hem.
De twee verloofden quizzen vijf spannende quizrondes lang tegen elkaar. Een passionele strijd waarbij ze elkaar vijftig minuten helemaal niets gunnen. Zoals het hoort op Ibiza, wakkert Cath die strijd aan met een dosis seksueel gevaar. Mannen krijgen tijdens de quiz de hulp van twee prachtige bekende vrouwen. Vrouwen krijgen de hulp van twee prachtige bekende mannen.

Cath Luyten selecteert die bekende Vlamingen elke dag uit haar vaste Ibiza Party Crew. Die telt tien bekende Vlamingen, vijf mannen en vijf vrouwen. De mannen zijn Tom Waes, Maarten Vangramberen, Bill Barberis, Peter Van de Veire en Guga Baúl. De vrouwen zijn Tatyana Beloy, Liesa Naert, Slongs Dievanongs, Bieke Ilegems en Ruth Beeckmans.  Versterking die beide partners moet helpen om hun toekomstige te verslaan. En de inzet is groot. Heel groot.

Alleen wie wint, speelt de finale van de quiz en maakt kans op de fantastische hoofdprijs: het ultieme vrijgezellenfeest. Niet zomaar een avond paintballen of een nacht verkleed als smurf door de stad lopen, maar wel vier dagen Ibiza. Vier dagen feest. Hij met zijn vijf beste vrienden. Of zij met haar vijf beste vriendinnen. Vier dagen zon, zee en cervezas. Zonder toekomstige. We’re going to Ibiza: Liefde is mooi. Ibiza nog mooier.

DE QUIZ?
We’re going to Ibiza telt vijf quizrondes en een finale. Elke quizronde heeft de naam van een bekende hit. Die is te horen in de grafische rondebumper.

Ronde 1: Fuck you (Lily Allen)
In Fuck you staan de partners meteen lijnrecht tegenover elkaar. Zij proberen elkaar vragen voor te schotelen waarop de ander het antwoord niet weet. Elke juiste inschatting levert een punt op. En een stevige “fuck you” van de andere.

Ronde 2: Sex on the beach (T-Spoon)
Sex on the beach is de eerste ronde waarin de bekende Vlamingen meespelen. Elk team telt vanaf hier dus drie teamleden. Bij elke vraag verwacht Cath een perfect trio van drie juiste antwoorden. Bijvoorbeeld: noem drie bekende ex-lieven van acteur Kevin Janssens. Elk teamlid neemt één antwoord voor zijn rekening. Alleen bij een perfect trio is het punt binnen.

Ronde 3: Let’s get loud (Jennifer Lopez)
In Let’s get loud wanen beide teams zich in de Bucanero, de hipste karaokebar van Ibiza. Eén bekende Vlaming uit elk team wordt tot Spaanse vrijwilliger gebombardeerd en moet een karaokemedley zingen van acht bekende hits. Aan zijn teamleden om nadien de titels van die acht hits te raden.

Ronde 4: Walk away (Kelly Clarkson)
In Walk away krijgen de partners allebei de kans om af te rekenen met één bekende Vlaming uit het team van hun toekomstige. Mannen dagen een bekende vrouw uit voor een rechtstreeks duel. Vrouwen dagen een bekende man uit. Als ze dat duel winnen, moet die bekende Vlaming de quiz stante pede verlaten. Elk team loopt dus het risico om voor de allesbeslissende vijfde ronde plots met één teamlid minder te vallen.

Ronde 5: Bye bye (‘N Sync)
De spannende fotoronde Bye bye beslist wie van beide partners naar de finale mag. Beide teams proberen elkaars puntenteller zo snel mogelijk op nul te krijgen. Bij elke opgave zoeken ze aan de hand van foto’s om ter snelst de naam van een bekende man of vrouw. Bij elk juist antwoord, pakken ze punten af van het andere team. Wie als eerste de puntenteller van de concurrentie op nul heeft, mag naar de finale.

De finale: We’re going to Ibiza (Vengaboys)
In de finale speelt de man of de vrouw alleen voor de hoofdprijs. Cath stelt negentig seconden vragen. Bij elk juist antwoord licht een nieuwe letter van het woord IBIZA op. Bij elk fout antwoord dooft een letter uit. Alleen als voor het verstrijken van de negentig seconden alle letters branden, mag hij of zij naar Ibiza.

Yanina Wickmayer. Jan Vertonghen. Tom Waes. Belle Perez. Dries Mertens. Allemaal beloven ze de liefde van hun leven dit jaar eeuwige trouw. En ze zijn niet alleen: zo’n 20.000 andere onbekende Vlaamse koppels zullen in 2015 volmondig ja zeggen tegen elkaar. 400 huwelijken per week: trouwen is weer hip. 21 van die onbekende koppels zijn te gast in We’re going to Ibiza. Elke avond één. Twee sympathieke verloofden die de rest van hun leven samen willen doorbrengen. Maar in We’re going to Ibiza zijn ze vijftig minuten lang vrijgezel. Aan de vooravond van hun huwelijk zijn ze geen koppel maar  rivalen. Hij gesteund door twee bekende vrouwen en al zijn vrienden in de tribune achter hem. Zij gesteund door twee bekende mannen en al haar vriendinnen in de tribune achter haar. Want hoe groot de liefde ook is, Ibiza gun je je toekomstige niet. Daar wil je zelf naartoe.

De Ibiza Party Crew komt in actie bij het begin van ronde 2. Dan krijgt de man het gezelschap van twee bekende vrouwen uit de crew en wordt zijn toekomstige geflankeerd door twee bekende mannen. De bekende Vlamingen hebben maar één missie: ervoor zorgen dat hun kandidaat de finale haalt. Ze stellen volledig gratis hun hersenen ter beschikking. Ze wakkeren de strijd aan. En ze laten het niet na om onderweg de toekomstige aan de overkant een beetje te jennen …  De Ibiza Party Crew telt tien bekende Vlamingen. Vijf begeerlijke mannen met een enorme bagage, maar vooral met een heel dun woordenboek: winnen, dat is het enige dat telt. Vijf ravissante en geestige vrouwen die elke aflevering aanvatten met één onverwoestbaar voornemen: hun gelegenheidsman moet naar Ibiza. Niet zijn toekomstige bruid.
De mannen zijn dus Tom Waes, Maarten Vangrambere, Bill Barberis, Peter Van de Veire en Guga Baul. De vrouwen zijn Tatyana Beloy, Liesa Naert, Slongs Dievanongs, Bieke Ilegems en Ruth Beeckmans.

Deze ondeugende en geestige quiz vraagt een dito gastvrouw. Die vond We’re going to Ibiza in Cath Luyten. Cath maakt in We’re going to Ibiza haar debuut als quizmaster en doet dat zoals ze alles doet op televisie: met heel veel flair en heel veel goesting.

“Productiehuis deMENSEN heeft dit format voor mij ontwikkeld en het zat me vanaf de eerste dag als gegoten. Verliefde koppels, fijne bekende Vlamingen en een fantastische hoofdprijs: ik kijk er echt geweldig naar uit om deze quiz te presenteren. En ik ben heel blij dat ik de touwtjes zelf in handen heb. De quiz leiden en de strijd aanwakkeren, dat voelt comfortabeler dan zelf zitten sterven in De slimste mens ter wereld.”

“En voor wat Ibiza betreft: Ik ben er zelf al twee keer geweest. Eén keer om de prachtige natuur te verkennen. Eén keer om te feesten. Ik kan beide vakanties alleen maar aanraden.”

De eerste aflevering van "Were Going To Ibiza kan je op zondag 22 februari om 22.00 uur op Eén bekijken.

Gerelateerde foto's:

Mia's - editie 2012

Cath Luyten - Lint - 08/12/2012