.
Niels Destadsbader
woensdag 6 juli 2022

Zomerhit verwelkomt nationale en internationale kleppers

Actrice Lynn Van den Broeck als reporter achter de schermen

Sinds maandag zijn de twintig genomineerden voor Zomerhit bekend en kan er gestemd worden via de VRT NU-app. Die kanshebbers op de trofee zijn de komende weken allemaal te gast op Radio2. Ze treden natuurlijk ook op tijdens een van de zes televisieshows van Eén, maar er is nog veel meer: Zomerhit-winnaars van vroeger zijn erbij en er worden verrassende duetten gezongen. Ook internationale toppers komen langs. Er valt zoveel te beleven en jij moet daar niets van missen, zes weken lang op Eén én Radio2, zowel op televisie, radio, als online.

Naast artiesten van bij ons, zakken ook buitenlandse, grote namen af naar onze kust. Zo krijgt Zomerhit het bezoek van S10. De Nederlandse zangeres werd in mei elfde op het Eurovisiesongfestival met haar nummer De diepte. Nog uit Nederland komen de Vengaboys, al zorgen zij vooral voor een zwoele, Zuiderse sfeer. Met hits als We like to party!, Boom, boom, boom, boom!! en We’re going to Ibiza! scoorden ze wereldwijd, ook in Groot-Brittannië. Dus misschien kan Sam Ryder die feestnummers wel meezingen. De TikTok-ster werd met Spaceman tweede op het Eurovisiesongfestival en laat zijn indrukwekkende stem ook tijdens Zomerhit naar indrukwekkende hoogtes klimmen.

Samen met de tientallen artiesten, uit binnen- en buitenland, verwelkomt Zomerhit ook hun honderden fans met open armen. Er valt immers heel wat te beleven, ook voor en na de show. Daarom zal Lynn Van den Broeck als backstagereporter verhalen sprokkelen. Lynn is actrice en speelt in Thuis de rol van Viv. Tijdens Zomerhit duikt ze achter de schermen van het muziekfeest en ook tussen het publiek. Lynn zal filmpjes maken voor de sociale media van Eén en Radio2. Wanneer er nieuws is over grote namen die langskomen, vertelt ze dat ook op Radio2.

De eerste halte van Zomerhit is De Panne. De studio van Radio2 staat er van maandag 11 tot en met zaterdag 23 juli. Tussen 10 en 20 uur ben je harte welkom op de zeedijk in De Panne, ter hoogte van het Leopold I-monument. Op dinsdag 12 en woensdag 13 juli neemt Eén de eerste twee televisieshows op. Die zijn gratis en vrij toegankelijk voor iedereen.

Wie komt er langs op dinsdag 12 juli?
Deze vier genomineerden zingen hun nummer dat kans maakt op de Zomerhit 2022:
• Axelle – Candy crush
Clouseau – Nu gaat het gebeuren
• Margriet Hermans – Lekker blijven hangen
Regi & Emma Heesters – Zwaartekracht

Natuurlijk zijn de winnaars van vorig jaar er ook bij:
Niels Destadsbader en Regi – De wereld draait voor jou

Maar ook deze toppers zorgen voor een zomerse sfeer:
Belle Perez
Helmut Lotti
• Wim Soutaer
• Jérémie Makiese en Maksim
• S10
• Vengaboys

De show begint om 21.15 uur op de zeedijk in De Panne, ter hoogte van het Leopold I-monument. Welkom!

Download onze app voor Android of iOS