.
Ann Van Elsen
donderdag 17 mei 2018

Ann Van Elsen in tranen bij Gert Late Night.

Scheiding weegt zwaar door op Ann Van Elsen.


Toen we eerder deze week merkten dat Ann Van Elsen in Gert Late Night te gast zou zijn, werd ons al duidelijk dat er deze week tranen zouden volgen tijdens de bedgeheimen met James Cooke. James weet bij zijn bedgasten door te dringen en dat was woensdagavond bij gewezen Miss België Ann Van Elsen niet anders. Ann Van Elsen kon haar emoties niet de baas toen het James over de scheiding van de ouders van Ann begon.

Ann voelde de scheiding van haar ouders aankomen. “Ik woonde alleen bij mijn papa. Als mamafiguur heb ik mijn mama gemist. Ik heb op dat gebied wel wat warmte gemist. Maar ik kan dat plaatsen en ik begrijp het en ik begrijp ieder van hen in hun verhaal heel goed. Mijn man zegt dat ook als wij naar Mol rijden, die voelt mij in de wagen veranderen. Hoe dichter dat wij komen, die voelt mij gespannen worden”, vertelt Ann aan James.

Het huis waarin Ann tijdens haar jeugd woonde, heeft haar geen deugd gedaan. Ann kan haar tranen niet bedwingen wanneer James aanhaalt dat ze aan dat huis blijkbaar geen goede herinneringen heeft. De scheiding van haar ouders was een zwaar verwerkingsproces voor Ann, een proces dat lang heeft geduurd en waarvoor ze zelfs professionele hulp heeft moeten inschakelen.

“In een latere fase ben ik naar een therapeute gegaan”, gaat Ann verder. “Dat was toen omdat de geschiedenis zich herhaalde met Gunter”. Ann was jaren getrouwd met Gunter Van Handenhoven. Ann en Gunter hebben één dochter June en gingen in 2012 uit elkaar. Ann was echter nog niet klaar met de verwerking van de scheiding van haar eigen ouders. “Toen Gunter en ik uit elkaar gingen was ik daar nog niet klaar voor. Ik vond dat zo erg voor June. Ik voelde mij bijna schuldig dat ik die op de wereld had gezet. Ik lag echt te wenen op de grond van: ‘Sorry, dat het niet gelukt is, en dat ik u niet uiteindelijk twee ouders heb kunnen geven en dat vind ik nu nog erg. Want de vragen die ze toen als 2,5-jarige niet kon stellen, die stelt ze vandaag wel.”

Ann heeft het emotioneel moeilijk met de twee scheidingen in haar leven. Ann is van mening dat ze gefaald heeft als moeder. “Maar ik heb ook wel geleerd dat ik geen parallel moet trekken tussen June haar kindertijd en die van mij. Je weet waar de pijnpunten liggen, dus je kan je dochter een andere kindertijd bezorgen.”

Bio van Ann Van Elsen

Meer Over:

Ann Van Elsen

Bio van James Cooke en Gunter Van Handenhoven