.
News Image

Zomershow Het Witte Paard: minder humor, meer muziek

Ambiance troef in Het Witte Paard.


Er zijn nog zekerheden in het leven: voor de 80ste keer alweer loopt er deze zomer in Het Witte Paard te Blankenberge een zomershow. Die ging vorige vrijdag in première in het bijzijn van bekend Vlaanderen. Hoewel, het aantal bv’s dat speciaal naar Blankenberge komt lag dit jaar toch weer wat lager dan de vorige jaren. Maar het zijn niet de bv’s in de zaal die tellen, het zijn de bekende mensen op het podium en de mensen die zich in de zaal amuseren die van belang zijn.



Het Witte Paard kiest ook dit jaar weer voor zekerheid: heel wat oudgedienden passeren de revue. Gelieve het woord oudgedienden niet letterlijk te interpreteren: heel wat mensen die op het podium stonden, waren er in het verleden ook al een aantal keer bij. Denk maar aan Daisy Thys, Nele Goossens, Peter Thyssen, Patrick Onzia, Dimitri Verhoeven, Sandrine, Rob de Nijs…. allen stonden ze eerder als eens in een revue van Het Witte Paard. Maar laat duidelijk zijn dat daar totaal niets mis mee is. Integendeel, het bewijst nog maar eens wat voor klassebakken deze artiesten zijn. En die bevestiging kregen we vrijdag tijdens de première nog maar eens te zien. Nele Goossens valt dan ook niet te vervangen. Haar acts zijn ieder jaar weer een schot in de roos en ook dit jaar was het weer schaterlachen geblazen. Meer dan ooit stond muziek centraal in “Het Witte Paard 80th Celebration”. Meer muziek maar toch ietwat minder humor. We waren niet de enigen die dat merkten. Goede grappen en grollen vinden is niet evident en dus speelden de makers van deze revue op safe. Maar misschien hadden ze dat bij deze jubileumeditie net niet moeten doen. In Het Witte Paard hebben ze ieder jaar mensen in de show zitten waarvan de naam niet op de affiche staat. Ook dit jaar weer waren er weer enkele internationale kleppers die ons met grote ogen deden kijken en luisteren. Meezingen werd er gedaan op de muziek van onder andere Patrick Onzia, Sandrine en Rob de Nijs. Iemand zei ons dat Het Witte Paard ieder jaar een klepper uitnodigt die klaar is voor zijn/haar pensioen. Toegegeven, we hebben in het verleden artiesten zien passeren die je beter nooit meer op het podium zet maar zoals een artiest wil optreden, moet je hem een podium geven. Zo ook met Rob de Nijs die ondertussen al 75 is. En hoewel Rob niet meer de stemvastheid van weleer heeft, had hij vrijdag weinig moeite om het publiek te laten meezingen op zijn “Jan Klaassen De Trompetter”, “Banger Hart”, “Zondag”, “Het Werd Zomer” en “Malle Babbe”.

Toegegeven, de best songkeuze die Rob kon maken. Hij sloot de show af en toen was het al na middernacht.



Dat je waar voor je geld krijgt in Het Witte Paard, dat kunnen wij alleen maar voor de zoveelste keer op rij beamen. Deze show krijgt van ons een dikke 8 op 10. Een absolute aanrader voor een zomerse avond vol muziek, humor en vertier.

Tickets via www.witte-paard.be .