.
Artist Image

Bio Nele Goossens

Echte naam: Nele Goossens
Geboortedatum: 26 maart 1977
Sterrenbeeld: Ram

Nele Goossens studeerde in 1999 af als Meester in de Kleinkunst aan Studio Herman Teirlinck. Ze begon haar carrière in Het Toneelhuis met het stuk “ Franciska”, regie Luc Perceval. Later mocht ze daar nog in enkele stukken meespelen: “De Leenane Trilogie” , ” The Belgian Landscapes” en “ Ich bin wie du “. Ook bij theater Froe Froe krijgt Nele reeds jaren de kans om bezig te zijn met haar grote liefde, het theater. Ze vertolkte een rol in “Het Beest”, “Orfee”, ”Aliceke”, “Kleine Sofi“, “ZMRN”, ”Labyrint” en “Marcelleke Flannelleke”, dit laatste geschreven door Nele zelf.
Ondertussen dook ze ook nog op bij andere theaters, ze speelde bij theater Antigone, Loge10, Transparant, Studio 100 en Uitgezonderd theater.

Op televisie was Nele onder meer te zien in “Witse”,”Flikken”,”Oekanda”, “Grappa”, “Sketch up”,” Hotel Eburone” en in “Dobus” als de roze clown Mina. Maar de meesten onder jullie kennen haar als Kelly, de vriendin van Snelle Eddy in “Chris & co”. In de zomer van 2006 werd ze naar de zee getrokken voor de zomershow van Studio 100, haar eerste ontmoeting met Revue! Pluimen, sketches, dans en muziek op één avond…iets waar je als artiest van moet houden en dit deed ze volop. Nele is een vaste gaste op de planken van de zomerrevue van Het Witte Paard in Blankenberge.