.
News Image

Woensdagavond in Vandaag met Danira

De gasten in Vandaag op woensdag 4 september



Vermiste teruggevonden

Deze nacht werd de laatste vermiste persoon teruggevonden na de zware explosie in Wilrijk. Helaas was de vrouw van 87 jaar overleden. En dat is altijd een klap voor de vele hulpverleners, die tot diep in nacht hebben gezocht naar slachtoffers. Hoe gaat zo’n zoekactie precies in zijn werk? Hoe belangrijk zijn speurhonden? En hoe blijft zo’n drama nazinderen bij de hulpverleners? Brandweerman Marc Bogaert zocht een hele dag en nacht mee naar mensen onder het puin.



Kijken in het hoofd van de vluchter

In geen enkel Europees land worden er méér vluchtmisdrijven gepleegd dan in België. In het nieuwe seizoen van Pano horen we voor het eerst het verhaal van de daders. En zij geven niet altijd blijk van schuldinzicht. Hoe kijken slachtoffers naar de uitzending? We spreken erover met Lieva Vervoort en Ludwig Hufkens. Een dronken bestuurder reed hun dochter aan en even later reed diezelfde bestuurder ook Lieva aan, toen ze haar dochter te hulp snelde.



Muziek voor de Koningin

Bart Peeters en Nora Gharib trekken voor Merci voor de Muziek morgen het land rond om mensen te verrassen met een liedje. Met de hulp van bekende artiesten én zelfs van het koningshuis. Want Koningin Mathilde blijkt een zwak te hebben voor de verbindende kracht van muziek. Die beelden ziet u voor het eerst in Vandaag.



Presentatie: Danira Boukhriss Terkessidis


Bio van Danira Boukhriss