.
News Image

Willy Sommers in nieuwe clip Frimout

De zomer van Frimout wordt ‘Toffer dan tof’.


‘Toffer dan tof, mooier dan mooi en haar ogen waren groener dan groen’. Deze drie zinnen spoken door het hoofd van Frimoutzanger Stef Willems na een ontmoeting met een knappe dame tijdens een avondje stappen op een zomerse dag. Hij schrijft er een onweerstaanbaar feelgood liedje over waarvan het catchy refrein dagenlang gewillig in je hoofd dwaalt.

In de tekst zijn leuke bijrollen weggelegd voor Willy Sommers en Evy Gruyaert. Die is alvast blij verrast met haar gastrol.

Evy Gruyaert: Ik vind het geweldig dat ik vermeld wordt in dit catchy deuntje. Het straalt, een vrolijke, positieve vibe uit . Ik kan niet ontkennen dat ik het flatterend vind dat er over mij gezongen wordt, maar bovenal is het gewoon een toffe feelgood song!

Ook Willy Sommers is blij verrast dat hij een gastrol in het verhaal heeft: ‘ik vind het een eer dat ik in de tekst voorkom. Het is ook zeer euh..tof geïntegreerd in de tekst. Ik hoorde het nummer op de radio en het viel me meteen op. Niet alleen omdat het een goed nummer is, maar ook omdat de productie van hoge kwaliteit is. Dit nummer kan in mijn ogen wel eens een grote Vlaamse hit worden.’

De opname van het nummer gebeurde in de legendarische ICP- studio. De frisse backings en het vakmanschap van producer Steve Willaert en mixer Shelle Dierickx geven het nummer de typische Frimoutsound. Een nieuwe Frimoutsingle gaat zoals steeds gepaard met een opvallende videoclip. Deze keer trekt de band alle registers open om er een prachtig visueel liefdesverhaaltje van te maken. De clip wordt onder meer opgenomen in de prachtige velden en bossen in Linden, vlakbij Leuven.

De beelden lijken rechtstreeks uit een romantische Hollywoodkomedie te komen. De hoofdrol wordt vertolkt door rastalent Charlotte Anne Bongaerts (oa De Behandeling, Image). Zij spat van het scherm en maakt de premisse uit de tekst: ‘minstens zo schoon als Evy Gruyaert’, zonder enige moeite waar. In de clip wordt ze op slag verliefd op Tim David.

Bio van Frimout

Meer Over:

Frimout

Bio van Willy Sommers, Evy Gruyaert en Charlotte-Anne Bongaerts