.
Kim Hertogs
maandag 29 augustus 2022

Nieuw seizoen van 'Mijn Slechtste Beste Vriendin'

Dat komt er binnenkort aan!

Goed nieuws, want ‘Mijn Slechtste Beste Vriendin’ is terug. Na twee seizoenen vol affaires, drama en geheimen, verwent Streamz met een derde seizoen over de turbulente levens van onze favoriete vriendinnen Zita (Kim Hertogs), Sally (Eva van der Gucht), Michelle (Maaike Cafmeyer), Molly (Ella-June Henrard), Nikki (Clara Cleymans) en Helena (Charlotte Anne Bongaerts). En er duiken ook nieuwe slechte en beste vriendinnen op: Charlotte Timmers ('Billie vs Benjamin'), Inge Paulussen ('Twee Zomers') en Alice Reijs ('Flikken Maastricht') maken hun opwachting in het derde seizoen. Vanaf 26 september verschijnt er elke maandag tot en met donderdag een nieuwe aflevering op Streamz.

In seizoen drie is het uitkijken naar hoe alles zal verlopen voor de vriendinnen, nadat het tweede seizoen eindigde met heel wat spanningen in de lucht. Zal het hen lukken om een eigen reclamebureau draaiende te houden? Zullen Michelle en Nikki zich toch nog kunnen verzoenen? Zal Frank De Boosere ooit met Birgit een wijntje komen drinken in Bar Barrée? En wat met Peter en Sally, zal Sally hem het ooit kunnen vergeven of loopt het faliekant af? Vanaf 26 september kan je van maandag tot donderdag kijken naar de 20 nieuwe afleveringen op Streamz.

Naast de vaste cast waaronder Maaike Cafmeyer, Clara Cleymans, Ella-June Henrard, Kim Hertogs, Eva van der Gucht, Charlotte Anne Bongaerts, Joren Seldeslachts, Mathias Sercu, Bas van Weert en Robert de la Haye krijgen we dit seizoen ook enkele nieuwe gezichten te zien. Inge Paulussen zal in de huid kruipen van Sophia, moeder van Thomas, en Alice Reijs in die van Thea Buizerd. Charlotte Timmers speelt de nieuwe liefde van Henry, die behoorlijk seksueel gedreven is. Ook Hans Bourlon heeft een opvallende gastrol. Josje (Ella Leyers), weervrouw Birgit (Jennifer Heylen), therapeute Vera (Isabelle Van Hecke) en advocaat Jacobs (Titus De Voogdt) krijgen ook een prominentere rol in het nieuwe seizoen.

Waar we gebleven zijn (spoilers)
Zita (Kim Hertogs), Sally (Eva van der Gucht) en Michelle (Maaike Cafmeyer) hebben de afgelopen seizoenen best wat meegemaakt. Zita werd gedumpt op haar vijfjarig huwelijksjubileum nadat bleek dat haar man een affaire had met actrice Molly Herman (Ella-June Henrard). Daarna belandde ze in een relatie met Ben Korr (Robert de la Haye), haar nieuwe baas. Michelle onderging ondertussen een identiteitscrisis, kwam tot de conclusie dat ze 'genderfluïde' is en kreeg gevoelens voor barvrouw Nikki (Clara Cleymans) van Bar Barree die nog contact heeft met haar ex, weervrouw Birgit (Jennifer Heylen). ​

Sally bezweek voor de charmes van haar personal trainer, Thomas (Bas Van Weert), die daarnaast ook nog eens de pluszoon van Michelle is. Sally's echtgenoot Peter (Mathias Sercu) eiste relatietherapie, maar bood De Zwaan, ofwel hun aartsrivaal Helena (Charlotte Anne Bongaerts), z'n sperma aan om haar babydroom waar te kunnen maken. Toen dit uitkwam, begon de crisis pas echt tussen Peter en Sally. Ook tussen Michelle en Nikki brak de koude oorlog uit omdat Nikkie het boek 'In Bar Barree' uitbracht en zomaar alle details over de vriendinnen hun leven openbaarde.

Na alle relatieproblemen, bleek het ook niet meer helemaal lekker te lopen op de werkvloer. Het #metoo-gerucht over Ben Korr, vennoot van C&S, was de druppel die de emmer deed overlopen voor Zita; zij besloot Callier&Starck te verlaten. Haar vriendinnen volgden haar keuze waarop ze besluiten om samen hun eigen bureau op te richten. Doorheen alles waren ze zowel elkaars beste als slechtste vriendinnen. En hoewel ze toch zo verschillend van elkaar zijn, hebben ze toch wat gemeen: geheimen uitwisselen en wijn drinken.

'Mijn Slechtste Beste Vriendin' is een productie van Lecter Scripted Media. ​De reeks komt uit de pen van Ilse Beyers en is gebaseerd op het gelijknamige boek. Het derde seizoen is vanaf 26 september 2022 beschikbaar op Streamz. Elke maandag tot en met donderdag verschijnt er een nieuwe aflevering, met in totaal 20 afleveringen. Het derde seizoen zal later ook op Play4 te zien zijn. Seizoen 1 is reeds beschikbaar op Streamz en GoPlay, seizoen 2 is ook al te bekijken op Streamz.