.
News Image

VTM reeks neemt afscheid van topondernemers

Maar Bart Verhaeghe heeft nog wat in petto.


In de laatste aflevering van Succesrijk! Topondernemers in Vlaanderen vliegt Cathèrine Moerkerke met Bart Verhaeghe boven zijn droomproject: de site in Machelen waar Uplace zou moeten komen. Dat project werd door een arrest van de Raad Van State vorig jaar definitief begraven, maar Verhaeghe is formeel: “Hier zal IETS komen hoor! Dit kan niet zo blijven. De gronden zijn van ons. Volgens de huidige voorschriften kunnen we hier 160.000 m² kantoren op zetten, maar alleen kantoren is natuurlijk niet de toekomst”, verduidelijkt Verhaeghe. De ondernemer heeft maar weinig begrip dat een aantal belangengroepen zo gekant zijn tegen de visie van het belevingscomplex dat Uplace wou en wil zijn.



Vic Swerts, de eigenaar van Soudal, ontvangt een delegatie Duitse klanten, die Soudal-producten verkopen. Swerts organiseert op zijn privédomein De Wouwer in Oud-Turnhout een receptie. “Een barbacue met worsten, kartofflen en gemüse”, verduidelijkt Swerts. Hij spreekt zijn gezelschap toe in het Duits en steeds met een kwinkslag. “Voor deze mensen is het belangrijk dat ze de grote baas te zien en te horen krijgen”, verduidelijkt Soudal CEO Dirk Coorevits. “Het geeft uitstraling aan het merk. En Vic doet dat op een manier die goed overkomt bij hen”. “Welke muziek heb je bij ? Schlagers?”, polst Swerts nog bij de dj van dienst.



Bij Torfs is het feest. Het bedrijf bestaat 70 jaar en Wouter Torfs en zijn vrouw geven ook een feest omdat ze 35 jaar zijn getrouwd. De 3 kinderen van het koppel zijn er ook, samen met hun lief. Aan tafel wordt er gepraat over de toekomst van het familiebedrijf en wie de gegadigde is om op termijn de leiding in handen te nemen.



Virginie Saverys, één van de rijkste vrouwen van België, ontvangt Cathérine bij haar thuis. In een prachtig gerenoveerde Toscaanse hoeve, eenzaam gelegen op een heuvel, met een adembenemend uitzicht.



Met Bart Versluys bezoekt Cathérine de renovatie van één van de mooiste gebouwen van Oostende: Villa Maritza, dat ondertussen ook eigendom is van de bouwpromotor. Op de gelijkvloers van het mooie pand aan de zeedijk wil Versluys een deel van zijn kantoren onderbrengen.





Succesrijk! Topondernemers in Vlaanderen, dinsdag om 21.50 bij VTM