.
News Image

Tot Altijd knalt op 1 binnen in Vlaanderen

Tot Altijd, de nieuwste langspeelfilm van regisseur Nic Balthazar, heeft na het openingsweekend zo’n 30.000 mensen naar de cinema gelokt.

Tot Altijd, de nieuwste langspeelfilm van regisseur Nic Balthazar, heeft na het openingsweekend zo’n 30.000 mensen naar de cinema gelokt.

Hiermee staat de film op de eerste plaats in de lijst met drukst bezochte films in Vlaanderen. Dit is alvast een eerste schitterende resultaat voor een film die ondanks de wat zwaardere thematiek, een meer dan uitstekende mond aan mond reclame kent. Daarenboven is ook de eerste filmprijs een feit - op de tweede editie van het Ramdam Festival in Doornik (17-24 januari) won Tot Altijd de prijs van beste film (ex aequo met Detachment van regisseur Tony Kaye). Ramdam is het festival voor films die je niet onverschillig laten. Na het succesvolle Ben X scoort scenarist-regisseur Nic Balthazar dus opnieuw met een verhaal uit het leven gegrepen. Tot Altijd is gebaseerd op het ware verhaal van Mario Verstraete, de MSpatiënt die jarenlang vocht voor de euthanasiewetgeving in ons land en uiteindelijk ook de eerste was om er in 2002 gebruik van te maken. Maar Tot Altijd is ook een verhaal over morele keuzes en onvoorwaardelijke vriendschap en liefde van de mensen die rond hem stonden. In de belangrijkste rollen zien we Koen De Graeve, Geert Van Rampelberg, Iwein Segers, Lotte Pinoy, Viviane De Muynck en Michel Van Dousselaere.

Bio van fotototaltijd

Meer Over:

fotototaltijd