.
News Image

Tom Frantzis brengt single uit

Eén jaar na Eurosong 2016.


De toekomst ziet er rooskleurig uit voor singer-songwriter Tom Frantzis. Op zijn 25ste klopt de multi-instrumentalist op de deur van het succes met zijn debuutsingle 'Facing Changes', vandaag wereldwijd uitgebracht via Warner Music.


‘Facing Changes’ is een gloedvol en soulvol opbouwend anthem, een statement van een zoekende jongeman over dromen najagen en niet opgeven, vallen en opstaan, het hoofd buigen en toch weer rechten. De lyrics zijn van de hand van Tom Frantzis & Will Knox , auteur van o.a. ‘Hungry’ van de Nederlandse artiest Dotan. Producer Luuk Cox (o.a. Loïc Nottet, Marco Z, Compact Disk Dummies) zat achter de knoppen.




Tom Frantzis werd ontdekt door zijn sterke covers van grote hits en kleine parels op YouTube, die hem tot in de studio’s van o.a. MNM en Qmusic brachten. Begin 2016 werd hij door de VRT gevraagd deel te nemen aan de Eurosong-preselecties die de Belgische kandidaat voor het jaarlijkse festival moesten aanduiden. Met zijn nummer ‘I’m Not Lost’ werd hij uiteindelijk tweede, achter Laura Tesoro. Beïnvloed door artiesten als Ryan Tedder, Ed Sheeran, Frank Ocean en Peter Gabriel, schreef Tom Frantzis in het najaar van 2016 verschillende nummers met de hulp van producer Luuk Cox. 'Facing Changes' is hieruit het eerste resultaat.

Bio van Tom Frantzis

Meer Over:

Tom Frantzis