You are here

Tinne Oltmans start eigen groep met ex van Marthe van K3

08/08/2018 08:00-

Geen plaats voor Juan Gerlo in nieuwe band van Tinne Oltmans.

Tinne Oltmans treedt binnenkort niet meer op met de Ghost Rockers, maar wel met haar eigen samengestelde band. En daar is geen plaats in voor haar vriend Juan Gerlo, maar wel voor de ex van Marthe van K3

Tinne Oltmans beleeft een drukke zomer. Ze kruipt opnieuw in de huid van Doornroosje in de gelijknamige sprookjesmusical, er zijn de (laatste?) optredens met Ghost Rockers, maar ondertussen heeft ze ook haar eigen band samengesteld. En binnenkort treden ze voor het eerst samen op. Spannend!

In Ghost Rockers mocht Tinne Oltmans alles doen waar ze van hield: dansen, acteren én zingen, maar haar deelname aan Steracteur Sterartiest heeft haar geleerd welke muzikale richting ze uit wil. “Ik besef nu dat ik in muziek echt mijn ei kwijt kan. Daarom heb ik nu ook mijn eigen band opgericht,” vertelt Tinne Oltmans in Dag Allemaal. En er zitten enkele bekende namen in die band van Tinne!

Tinne Oltmans is al jarenlang bevriend met Alexis Guiette, die we nog kennen als het vriendje van K3’tje Marthe De Pillecyn ten tijde van K3 Zoekt K3. Ondertussen is Marthe samen met Viktor Verhulst, maar Tinne Oltmans zag in de ex van Marthe de ideale gitarist voor haar band. Ook voormalig Spring-gezicht Damian Corlazzoli zal gitaar spelen in de band van Tinne Oltmans. Dami treedt ook op als gitarist bij zijn voormalige Spring-maatje Jelle Cleymans. Voor wie er echter geen plaats is in de groep is Tinnes vriendje Juan Gerlo. En daar heeft Tinne een heel duidelijke reden voor.

“Juan is acteur en zanger, geen echte muzikant,” verduidelijkt Tinne Oltmans haar keuze in Dag Allemaal. Bovendien vreest Tinne dat het hem als acteur ook misschien wel wat zou belemmeren in zijn eigen carrière. Van problemen in hun relatie is alvast geen sprake. Maar wat mogen we nu verwachten van die nieuwe band van Tinne Oltmans?

Tinne verduidelijkt dat ze in eerste instant pop-rock zullen brengen, maar wel uitsluitend covers. Een feestje met oude en recente hits. En dat feestje komt er al snel aan want het eerste optreden is gepland voor Hamme Zomert op 18 augustus. Kriebelt het niet bij Tinne om haar eigen muziek te brengen? Tinne Oltmans wil zeker ook haar eigen muziek uitbrengen, maar momenteel heeft ze niet genoeg tijd om teksten en muziek te schrijven. Een eigen single of album is een droom, maar aangezien Tinne een perfectionistisch kantje heeft, wil ze pas iets uitbrengen als het echt heel goed is.

Het ijzer smeden als het heet is, geldt dus niet voor Tinne Oltmans. Nu geniet ze volop bekendheid dankzij Ghost Rockers en Steracteur Sterartiest, maar ze wil enkel iets uitbrengen dat volledig bij haar past. “Als het april volgend jaar is, is dat voor mij ook nog oké,” aldus Tinne Oltmans. Tegen dan moet Tinne alvast een naam gevonden hebben voor haar eigen band. In Dag Allemaal luidt het nog dat er geen beslissing is genomen, maar op de sociale media van Tinne lijkt “Tinne & The Oltmans” alvast een grote kanshebber te zijn.

Gerelateerde foto's:

Steracteur Sterartiest

Tinne Oltmans - Vilvoorde - 07/02/2018