.
News Image

Tim van Wim De Craene verschijnt 29 jaar na overlijden voor het eerst als single

Let op: slechts 500 exemplaren beschikbaar!


Voor de allereerste keer verschijnt ‘Tim’ van Wim De Craene als single op een gelimiteerde vinyl 7inch. De klassieker is één van de meest geliefde Nederlandstalige nummers ooit. ‘Tim’ scoort elk jaar erg hoog in De Lage Landenlijst maar werd nooit eerder als aparte single uitgebracht. Doorheen de jaren ging ‘Tim’ een eigen leven leiden en verwierf het nummer vooral na de dood van de zanger een iconische status.
De reden waarom de album track ‘Tim’ in de jaren 70 nooit een single release kende, moeten we volgens producer Jean Blaute zoeken in het feit dat het nummer destijds te lang werd bevonden voor de radio. De toenmalige platenfirma profileerde De Craene ook eerder als een albumartiest en had weinig interesse om ‘Tim’ als single uit te brengen. Daar komt nu verandering in. BLP records brengt ‘Tim’ op 14 september (exact 29 jaar na het overlijden van Wim De Craene) uit als een gelimiteerde 7inch single in een oplage van 500 stuks, meerbepaald 200 exemplaren op gekleurd vinyl en 300 exemplaren op zwart vinyl.
Op de B-kant van ‘Tim’ staat ‘Rozane’, een ander tijdloze klassieker van Wim De Craene. Beide nummers zijn geschreven door De Craene. Jean Blaute was destijds verantwoordelijk voor de productie en de arrangementen.


In november 2019 komen de eerste 3 albums van Wim De Craene opnieuw uit op LP. In het najaar van 2020 volgt een concertreeks die hulde brengt aan het repertoire van de in 1990 overleden zanger. De speeldata worden later gecommuniceerd.


De vinyl single 'Tim' is vanaf zaterdag 14 september te koop.

Pre-order via https://blprecords.be/

Bio van Wim De Craene

Meer Over:

Wim De Craene