.
News Image

Supersterke Marnix Peeters in Slimste Mens

Maarten Vangramberen faalt in finaleronde.


Maandag zijn de twee finaleweken van De Slimste Mens Ter Wereld gestart. Pedro Elias kreeg meteen twee sterke kandidaten tegen zich die de afgelopen weken al bewezen hadden dat ze best wel De Slimste Mens Ter Wereld zouden kunnen worden: Maarten Vangramberen en Marnix Peeters. We kregen maandag drie sterke kandidaten te zien die elk heel wat seconden verzamelden.



De meest spannende weken van De Slimste Mens Ter Wereld zijn een feit. Volgende week donderdag weten we wie de nieuwe Slimste Mens Ter Wereld zal worden. Momenteel nemen de zwakkere kandidaten het tegen elkaar op, hoewel het woord zwakkere hier niet echt op z'n plaats is want we kregen maandagavond al meteen een sterke reeks kandidaten te zien. Marnix Peeters kende een matige start maar kwam helemaal opzetten tijdens de puzzelronde. Hij sprong meteen over Maarten Vangramberen die wel een goede start kende. Pedro Elias begon matig aan de quiz en liet her en der kostbare seconden liggen. Eigenlijk deden ook Maarten en Marnix dat maar zij konden toch opklimmen tot ongeveer 400 seconden. Marnix Peeters plaatste zich meteen voor de volgende aflevering met zijn 414 seconden. Maarten Vangramberen haalde 396 seconden en Pedro Elias moest met 309 seconden tevreden zijn. Drie hoge scores en dat geeft perfect het niveau van de kandidaten aan.



Heel de aflevering was Erik Van Looy de kop van jut bij jurylid Bart Cannaerts. Van Looy moest meermaals grappen over The Loft incasseren. Cannaerts mag best eens van een ander vaatje tappen. Jeroom viel ook in herhaling met zijn drukknoppen en dat waren er deze keer drie. De kandidaten kregen als opdracht het geluid achter de drie knoppen achterna te doen. En zo kregen Maarten, Marnix en Pedro de kans om onder andere een varken te imiteren.



De finaleronde was dus weggelegd voor Pedro en Maarten. Deze laatste zat wellicht nog een beetje met de glimlach van Mona Lisa in zijn hoofd want Maarten liet in het begin aardit wat antwoorden liggen en speelde alweer verre van taktisch. Pedro kon de achterstand op Maarten al vrij snel beperken en ombuigen in een voorsprong. Toch speelt Pedro niet feilloos: ook hij laat kansen liggen. Maarten en Pedro geven bijzonder veel correcte antwoorden. Net voor de laatste vraag is het 36-35 in het voordeel van Maarten maar Pedro heeft de kans om als eerste nog twee trefwoorden te geven over Gerard Reve en dat lukt hem meteen. Exit Maarten Vangramberen die dinsdagavond vervangen zal worden door Cath Luyten. Eindelijk nog eens een vrouw met pit in het programma.






Bio van Cath Luyten, Bart Cannaerts en Jeroom