.
Jana Wuyts en Marnix Peeters
vrijdag 15 maart 2024

Marnix Peeters: “Moet iedereen dat 100% aanvaarden”

Hij vindt het overdreven

Niet iedereen in ons land is zo woke als sommige zouden willen. Marnix Peeters is daar iemand van. Voor de schrijver gaat het allemaal een beetje te ver.

“Mensen zijn vandaag beledigd om het minste. Mij noemen ze ook een kletskop, hoor. So what”, begint hij in Dag Allemaal.

Marnix heeft een nieuw boek klaar en daarin zit hij ook niet verlegen om een relletje. Maar hij trekt er zich niks van aan. Een van die boeken heet ‘De ontluikende sekslust van Emma Mus (15).

Dat boek gaat over een 15-jarig meisje dat volwassen heren het hoofd op hol brengt. En Marnix weet heel goed dat hij zich daarmee op glad ijs begeeft.

“Ik weet dat me dat als 58-jarige cisman niet in dank zal worden afgenomen. Cisman zijn is niet evident in een tijd van lgbt en nog 67 andere letters. Een mens vraagt zich af wanneer sommigen eindelijk 'uitgevoornaamwoord' zijn. En dat gedoe over deadnames die je niet meer mag gebruiken bij transgenders... In m'n dorp hier gaat het veel beter. Vlakbij woont Manuela, die vroeger Kurt heette. Sommige buren komen bij haar langs, anderen mijden haar, maar daarom smijten ze nog geen rotte eieren, hé. Moet iedereen zo'n transitie echt 100 procent aanvaarden? Komaan zeg!'”

Bio van Marnix Peeters

Meer Over:

Marnix Peeters