.
Lea Couzin
zondag 25 december 2022

Staf Van Berendoncks: “Lea was een zéér knappe vrouw”

Hij was onmiddellijk weg van de actrice

In het boek ‘Merlina en de parafix’ kijken we met journalist Peter Van Camp achter de schermen van Merlina, de iconische jeugdreeks. Natuurlijk gaat het over Lea Couzin, Merlina in de reeks, maar ook over Staf Van Berendoncks die erin acteerde en later de man van Lea werd.

Ze gingen kort na het begin van de reeks samenhokken. Staf had Lea voordien in een toneelstuk gespot en was onmiddellijk weg van de actrice. “Lea was dan ook een zéér knappe vrouw. En nog altijd”, glundert hij in Dag Allemaal.

Staf en Lea waren beiden getrouwd. Hun nieuwe relatie bleef een tijd geheim. “Makkelijk was dat niet, scheiden van onze partners nog minder”, bekent Staf.

Staf heeft geen contact meer met zijn ex. Met zijn kinderen klikt het wel erg goed. Intussen is hij grootvader van 12 kleinkinderen.

Door artrose in de arm kan Staf geen gitaar meer spelen. Hij was wel een hevige supporter van Lea toen die in 2018 deelnam aan ‘The Voice Senior’. “De juryleden hadden tranen in de ogen, iedereen vond het formidabel. Maar niemand draaide zich om…”, blikt de acteur trots terug.