.
Lea Couzin
vrijdag 30 december 2022

Lea Couzin: “Onze relatie bleef een hele tijd geheim”

Het mooiste cadeau in haar leven is Staf

In de tijd dat Lea Couzin een wereldster werd in Vlaanderen met haar rol als Merlina in de gelijknamige serie, leerde ze haar huidige man Staf Van Berendoncks kennen. Op dat ogenblik was ze getrouwd, maar de liefde voor Staf was te groot.

Hun relatie bleef een hele tijd geheim, maar uiteindelijk waren de vlinders te sterk. “Het klikte zo goed met Staf. Hij is de man van mijn leven. En ik ben de vrouw van zijn leven”, verklaart Lea in Dag Allemaal.

Lea kon geen kinderen krijgen. Of het voor haar een gemis is? “Toch wel, maar you can’t have it all”, reageert ze nuchter. “Doordat ik geen kinderen heb, voel ik me wel zélf nog jong.” Natuurlijk heeft ze door haar personage in Merlina wel veel kinderen gelukkig gemaakt. “Telkens als zo’n kleintje mij een handtekening vroeg, zag ik dat gezichtje opfleuren”, zegt ze zichtbaar genietend.

In 2018 was Lea Couzin nog kandidate in ‘The Voice Senior’ met een lied van Robert Long: Juffrouw Niftering. Maar zingen op een podium hoeft nu niet echt meer voor haar.

Het mooiste cadeau in haar leven is Staf. Ze beweert hem nog elke dag te zeggen: “Ik denk dat ik je vandaag weer heel graag ga zien. Allez, als ik het niet vergeet hè”, lacht ze in Dag Allemaal. Dat ze samen nog oud zullen worden, is voor Lea een heerlijke zekerheid.

Bio van Lea Couzin en Robert Long