.
Lea Couzin
maandag 12 december 2022

Lea Couzin: “Veel mannen hadden een oogje op mij”

De scheiding van haar vorige man was niet makkelijk

Veertig jaar na de start van het legendarische jeugdfeuilleton Merlina, schreef journalist Peter Van Camp ‘Merlina en de parafix’. Een boek dat ons laat meegenieten van wat er zich achter de schermen van de reeks afspeelde. In Dag Allemaal blikt Lea Couzin terug op die periode.

Lea Couzin die de titelrol speelde, geniet ervan dat het programma terug aandacht krijgt. “Zelfs nu spreken mensen me nog aan met Merlina. Leuk want ik sta graag in de belangstelling”, lacht ze trots.

Ze speelde er samen met Staf Van Berendoncks, met wie ze nog steeds samen is. Staf zag Lea in een toneelstuk spelen en zo kwam ze bij Merlina terecht. “Maar dat hij wég was van mij, zal er ook wel wat mee te maken hebben gehad”, glundert ze. “Hij niet alleen hoor… Véél mannen hadden een oogje op mij.”

Hoewel ze toen getrouwd was, was Lea nooit eerder zo verliefd, volgens Dag Allemaal. “Hij gaf me aandacht, en vooral: we konden goed babbelen”, geeft ze graag toe.

De scheiding van haar vorige man was niet makkelijk. “Want om zelf gelukkig te worden, moesten we andere mensen ongelukkig maken. Dat vond ik wel erg”, bekent Lea Couzin.

Bio van Lea Couzin en Peter Van Camp