You are here

Spraakmakende clip Nick & Simon voor het eerst op tv

12/04/2012 11:25-

Grenzen verleggen en zichzelf opnieuw uitvinden, dat is iets waar Nick & Simon goed in zijn, zeker als het gaat om de muziek.

Met ‘Vrij’, hun gloednieuwe single en voorbode van hun 5de album dat dit najaar zal uitkomen, zijn de grenzen alweer verlegd. “‘Vrij’ is een uptempo popsong waarbij we zijn vertrokken van ons vertrouwde muzikale recept wat we aangedikt hebben met een sterke, moderne productie”, zegt Simon. Hij voegt er nog aan toe dat de pluimen op de hoed mogen gestoken worden van producer Gordon Groothedde, een man waarmee ze al lang samenwerken en die ook nu weer betrokken is bij het 5de album dat in de steigers staat.

Niet alleen auditief is ‘Vrij’ een heerlijke song geworden, ook visueel hebben Nick & Simon de grenzen verlegd. Regisseur Rogier Jaarsma van Deep Thought Productions heeft gebruikt gemaakt van de innovatieve stop-motion-methode, een vrij duur proces dat wel resulteert in een subliem resultaat. “De stop-motion-methode is een animatie techniek waarbij fysiek gemanipuleerde objecten op zichzelf lijken te gaan bewegen. Je ziet in de clip van Nick & Simon bijvoorbeeld de twee gitaren bewegen maar ook de verfpotten en nog veel meer objecten. Het object wordt verplaatst in kleine stappen tussen individueel gefotografeerde frames, het creëren van de illusie van beweging ontstaat wanneer de reeks frames wordt gespeeld als een doorlopende reeks”, zegt Rogier. De opnames van de ‘Vrij’ videoclip hebben plaats gevonden in het Cacaopakhuis aan de rivier De Zaan in Zaandam. “De opnames zelf zijn vlot verlopen. Het is vooral in de post-productie dat er heel veel tijd en energie is gestopt. Samen met de mensen van de firma Buurman zijn we erin geslaagd om een ijzersterke, opvallende videoclip te maken.”

Donderdagavond om 18 uur gaat de clip in première op Anne en Ment.

Tags: