You are here

Skunk Anansie komt naar Lotto Arena

24/04/2012 10:10-

De grote comeback van Skunk Anansie is al even een feit.

Een terugkeer op vraag van de fans die met luid geroep de stilte rond de groep wisten te doorbreken. Hun vraag naar meer werd gehoord. Sinds 2009 staat Skunk Anansie helemaal terug op de rockkaart. Alsof de stille periode niet heeft bestaan. Skunk Anansie treedt in 2010 aan op de Main Stage van Rock Werchter. Een straffe passage in de Antwerpse Lotto Arena volgt in februari 2011. Wat opvalt: Skunk Anansie klinkt zelfbewuster én nog sterker. De groep is straffer dan ooit.

Skunk Anansie wordt in 1994 opgericht. Met een geweldige mix van metal, rock en pop bekoort de groep rond de opvallende (en kale) frontvrouw Skin. Skunk Anansie levert drie knappe albums af en schrijft geschiedenis met klassiekers als “Weak”, “Hedonism”, “Charity” en “Because of You”. Skin weigert consequent in het rijtje te lopen. Haar fameuze uitspraak "We’re more clit-rock than Brit-rock" onderstreept dat. Skin is een opmerkelijke zangeres. Ze gaat controverse niet uit de weg en durft politieke standpunten in te nemen. Nog belangrijk: ze beschikt over een fenomenale stem. Zopas werd Skin nog nummer 3 in XFM’s ’Greatest Women in Rock of all Time’.

In 2001 beslist Skunk Anansie te stoppen. Skin, Ace (gitaar), Cass (bas) en Mark (drums) leggen zich toe op andere en vooral ook eigen muzikale projecten. Laat dat nu net de trigger zijn geweest voor de vier om te beseffen dat de alchemie binnen Skunk Anansie speciaal is. Ze vinden mekaar terug. Skunk Anansie graaft in de eigen geschiedenis voor hun best of album 'Smashes & Trashes' (2009). Aansluitend volgt een tournee die hen ook terug naar ons land brengt. Gesterkt en met nieuw vertrouwen duikt het viertal terug de studio in met 'Wonderlustre' als resultaat in 2010. Intussen zit Skunk Anansie alweer te werken aan de opvolger die in het najaar zal uitkomen. Meteen koppelen ze daar een tournee aan. Skunk Anansie komt met nieuw en oud materiaal op vrijdag 23 november naar de Lotto Arena in Antwerpen. De ticketverkoop start op vrijdag 27 april om 10u.

Tickets via Proximus Go For Music: 0900 2 60 60* of proximusgoformusic.be

Ticketprijs (excl. servicekosten): 38 euro

*0.5euro/min, incl btw

Tags: