You are here

Sfeer bij De Buurtpolitie is verziekt

16/07/2019 07:05-

"Wij verdienden een hongerloon."

Er is de afgelopen week veel inkt gevloeid over het vertrek van zes acteurs bij De Buurtpolitie. En geloof ons: het laatste woord daarover is nog niet geschreven. Enkele acteurs houden zich nog in omdat zij de komende maanden nog op de set staan. Niemand van de zes acteurs die door Zodiak Belgium aan de deur werden gezet, sprong een gat in de lucht toen zij te horen kregen dat hun rol kleiner zou worden. Tenminste, zo staat in het persbericht te lezen. De acteurs weten echter dat zij in seizoen 13 niet meer aan de bak zullen komen, al bestaat in theorie de kans dat zij nog terug zullen mogen komen. De kans dat die zes echter nog terug zullen willen komen is echter vrij klein en daar zijn verschillende redenen voor. Eén ervan is de manier waarop Henny Seroeyen, Charlotte De Groof, Johan Kalifa Bals, Tim Ost, Dorien Reynaert en Souliman De Croock te horen kregen dat zij straks op straat staan. Verder klagen de acteurs al geruime tijd over hun werkomstandigheden. “Bij De Buurtpolitie moet alles snel gaan. We nemen in een sneltempo op, daar is op zich niets mis mee, maar dat impliceert dat wij ons vaak moeten omkleden in ruimtes die je zelfs geen kleedkamer kan noemen. Wij staan als het ware gewoon in ons ondergoed tussen de figuranten tijdens om het omkleden. Er is zelfs geen geld om een paravent aan te kopen”, vertelde één van de acteurs ons enkele jaren geleden al. Verder zorgt het feit dat Andy Peelman een betere vergoeding krijgt voor heel wat strubbelingen op de set. Enkele seizoenen geleden kreeg Andy Peelman extra draaidagen waardoor hij in elke aflevering te zien was. Daardoor had de rest van de cast minder draaidagen en dus een lager loon. In Dag Allemaal staat deze week een artikel over het vertrek van zes acteurs bij De Buurtpolitie. Henny Seroeyen benadrukt dat het vertrek van die zes niet hun eigen keuze is. “Wij wilden dit zelf echt niet”, klinkt het. Maar ’t is vrij duidelijk, nee? Iedereen die er na seizoen 2 bij is gekomen, mag beschikken”, reageert Henny die de rol van Robin speelt. Ook zijn partner in de reeks stoort zich aan wat er is gebeurd. “Dit was een donderslag bij heldere hemel”, reageert Tim Ost in Dag Allemaal. “En ik stoor me ook heel erg aan de communicatie rond de beslissing. Onze rol ‘ zou afnemen. Komaan, zeg het dan zoals het is, na seizoen twaalf liggen we er allemaal uit, punt.”
Souliman De Croock (Aziz in De Buurtpolitie) werd de afgelopen maanden hard aangepakt in Dag Allemaal. Zijn privéproblemen werden uitvergroot, hij vreest zelfs dat die berichten met zijn ontslag en dat van zijn collega’s te maken heeft. “Ik heb sinds december vorig jaar al geen draaidag meer gehad, en ook in de film zal ik niet te zien zijn. Allemaal daardoor”, reageert een teleurgestelde Souliman. Aziz zal nog wel in seizoen 12 te zien zijn, alleen gaat het om beelden die vorig jaar al opgenomen zijn. “En dat ze niet zeggen dat het een financiële beslissing is, want wij verdienden een hongerloon. Dat zorgt al langer voor spanningen op de set. De sfeer is helemaal verziekt”, gaat de acteur verder.

Ondertussen zijn de opnames van De Buurtpolitie opnieuw gestart. Eén van de nieuwkomers is Dempsey Hendrickx, hij draait ondertussen al volop mee op de set van De Buurtpolitie. En ook enkele van de nieuwe acteurs die later worden voorgesteld werden al tijdens de opnames gezien.
De Buurtpolitie, dit najaar op VTM.

Gerelateerde foto's:

Rode Neuzen Dag

De Buurtpolitie - Antwerpen - 28/10/2018

Gerelateerde Fanquiz: