.
Johan Kalifa

Bio Johan Kalifa

Echte naam: Johan Kalifa
Geboortedatum: 28 januari 1984
Sterrenbeeld: Waterman

Johan Kalifa Bals is een Belgisch zanger-musicalacteur-acteur en stemacteur die momenteel de rol van Obi Basu vertolkt in de televisie serie ‘De Buurtpoltie’.

Johan Kalifa werd geboren in Mali maar wegens de dood van zijn moeder afgestaan door zijn vader aan de missiepost aldaar. Inn 1985 is hij geadopteerd en woont hij sindsdien in Brasschaat.

Op jonge leeftijd begon Johan kalifa met Dans en drama volgde van zijn 11 jaar opleiding bij Mia Grijp waarbij hij de smaak te pakken kreeg om verder te studeren in de dramatische kunsten. Na zijn middelbare school studeerde Johan kalifa bals aan het concervatorium te Brussel waar hij onder meer les kreeg van Leah Thys, Lulu Aertgeerts en Els Olaerts na zijn concervatorium in 2008 ging hij aan de slag bij Sering VZW en kreeg hij daar de kans om een schoolvoorstelling te maken in zijn adoptieverhaal KULIBALI. In 2009 speelde hij met in UITGEPERST een satire over het verval van de pers in vlaanderen. In 2010 en 2011 speelde hij twee seizoenen de productie SWCHWRM in het Toneelhuis in regie van Guy Cassiers. Waar hij mee tourde in Belgie en Nederland.

In 2012 richtte hij “Nieuw Muziektheater Brasschaat” op waar hij de Algemene leiding had dit was een muziektheater waar hij zowel professionele zangers en liefhebbers samenbracht dit samen met 13 koppig orkest met professionele musici van de Vlaamse Opera. Vanaf 2014 gaf hij de fakkel door en focuste zich weer meer op het artistieke. Vanaf 2015 speelt hij in serie en de film (2016) De grote tunnelroof de rol van Inspecteur Obi Basu. In 2018 komt de 2de buurtpolitiefilm uit de Tunnel.

Naast zijn acteerwerk, werkt Johan Kalifa geregeld samen met pianisten Dirk Peeters en Werner Meert. Dit voor livemuzikale optredens voor bedrijfsfeesten/privefeesten en evenementen.