.
Saartje Vandendriessche
zondag 23 augustus 2020

Saartje Vandendriessche gaat opnieuw Op De Man Af

Geen elke uitdaging is haar teveel in het tweede seizoen.

Vanaf donderdag 3 september stapt Saartje Vandendriessche opnieuw recht Op de man af. In het eerste seizoen van Op de man af moest Saartje net de duimen leggen tegen de mannen. Die nipte nederlaag smaakte bitterzoet. Dit seizoen is Saartje helemaal terug en wil ze koste wat het kost de winst binnenhalen!
Saartje neemt het tijdens dit tweede seizoen op tegen acht bekende mannen in een sportieve uitdaging van hun keuze. Geen enkele uitdaging is haar te groot, of het nu gaat om snowkiten in de barre kou van Noorwegen of dagenlang mountainbiken in de zinderende Marokkaanse woestijn. Sportpsychologe Els Snauwaert en Olympisch kampioene Hanna Mariën staan Saartje opnieuw bij en zorgen ervoor dat ze zowel fysiek als mentaal in topvorm is. Op het einde van de reeks wordt de eindbalans gemaakt en weten we wie de overwinning in de wacht sleept: Saartje, of de mannen.

Saartje neemt het tijdens dit tweede seizoen op tegen acht bekende mannen in zeven heel uiteenlopende uitdagingen van hun keuze. Onder andere Otto-Jan Ham, Sean Dhondt, Viktor Verhulst en Nawfel Bardad-Daidj gaan de uitdaging aan en meten zich met Saartje in extreme competities als highline, lifesaving, biatlon en snowkite. Saartje bewijst in dit tweede seizoen opnieuw dat geen uitdaging haar te groot is; ze trotseert met plezier hoogtes, ijsvlaktes, hete woestijnen en kolkende rivieren. Alles op alles zetten en het beste uit jezelf halen, daar draait het voor Saartje om.

Saartje Vandendriessche: “Ik zat opnieuw op een rollercoaster van leuke, maar loodzware fysieke uitdagingen. Als je je lijf ver moet pushen, gaat het mentale aspect ook automatisch een grote rol spelen. Emoties zijn bij sport nooit ver weg en dat heb ik dit seizoen nog meer mogen ervaren. Overwinningen smaakten suikerzoet, mislukkingen bitter. Straffe mannen hebben mij tot het uiterste gedreven, verder dan ik zelf kon vermoeden. Daar ben ik dankbaar om, want het werd een bewogen jaar.

Saartje staat er tijdens Op de man af niet alleen voor. Sportpsychologe Els Snauwaert en Olympisch kampioene Hanna Mariën staan haar opnieuw bij tijdens elke sportieve uitdaging. Zij zorgen er als vast team en rotsen in de branding voor dat Saartje wekelijks zowel mentaal als fysiek in topconditie aan de start verschijnt. Els en Hanna kennen Saartje ondertussen door en door, en weten hoe ze haar tot het uiterste kunnen laten gaan.

Hanna Mariën is de enige Belgische atlete die succesvol was op zowel de zomer- als winterspelen. Ze mocht op de 4x100 meter in Peking goud in ontvangst nemen en haalde op de winterspelen van Sotsji een straffe zesde plaats in de bobslee. Die ervaring zet ze in om Saartje fysiek klaar te stomen.
Els Snauwaert werkt als sportpsychologe met de beste Belgische atleten. Zij zorgt ervoor dat de atleten voorbereid aan de start komen op grote kampioenschappen, waaronder de Olympische en Paralympische spelen: tennis, schermen, golf, volleybal, paardensport en atletiek zijn slechts enkele van de sporttakken waarin Els het beste van onze atleten naar boven haalt. Ze zal er wekelijks voor zorgen dat Saartje mentaal klaar is om de strijd aan te gaan.

Op De Man Af, vanaf donderdag 3 september om 20.40 op Eén.