.
Saartje Vandendriessche

Bio Saartje Vandendriessche

Echte naam: Saartje Vandendriessche
Geboortedatum: 28 februari 1975
Sterrenbeeld: Vissen

Saartje Vandendriessche is een Vlaamse TV-persoonlijkheid die zowel kan zingen, presenteren als acteren. Zij is afgestudeerd als licentiate in de Sociale en Culturele Agogiek. Na haar studies volgde ze een acteeropleiding.

In 2002 begon ze aan haar televisiecarrière en leerde ze de kneepjes van het vak bij jongerenzender TMF. Nadien werd ze omroepster voor VT4 en presenteerde ze daar ook de VT4-kusttour.
Van 2005 tot 2015 was Saartje omroepster bij Een. Daar nam ze ook deel aan talrijke programma's als Het Swingpaleis en De Laatste Show. Ze was zelfs nog reporter van De Rode Loper en presenteerde mee De Naaktkalender. In 2007 werd ze het gezicht van Vlaanderen Vakantieland en dat hoorde zeker bij de hoogtepunten uit haar carrière. Toen de omroepsters bij de VRT werden afgeschaft ging Saartje meer achter de schermen van die zender werken. Dat deed ze o.a. voor Reyers Laat en Van Gils & Gasten. Maar Saartje mocht ook haar eigen programma ontwikkelen: 'Op de man af', een programma waarin zij door mannen werd uitgedaagd om een sportieve of extreme uitdaging aan te gaan. 

Als actrice was ze te zien met niet al te veel kleren in Matroesjka's en ook nog in Familie voor VTM. Verder waren er nog andere rollen voor haar weggelegd bij andere zenders bij de series Kinderen van Dewindt, Thuis, Costa! en in Chris & Co.

Saartje Vandendriessche vormde ook nog het muziekgroepje Black Fairy, samen met Tylaine Van den Broeck.