.
News Image

Rani De Coninck deelt haar grote verdriet

Rani mist haar overleden zus.


Deze week is Rani De Coninck te gast bij Gert Late Night. De presentatrice wist haar agenda leeg te maken om vier dagen lang te gaan logeren op de boot van Gert Verhulst. Dinsdagavond was het de beurt aan Rani om haar verhaal te doen in de bedgeheimen met James Cooke. Rani stond stil bij de dood van haar zus Debbie, nu ruim 30 jaar geleden. Rani gaf haar zus van de één op de andere dag af, de oudere zus van Rani kwam bij een auto-ongeval om het leven. De plotse dood van Debbie heeft het leven van Rani getekend, vandaag nog altijd trouwens. Rani staat positief in het leven en is bij elke verjaardag dankbaar voor het extra jaar dat zij mag leven. Bovendien bekijkt Rani het leven door een rooskleurige bril, het nummer ‘Leef’ van André Hazes is eigenlijk best wel van toepassing op de manier waarop Rani leeft.



“Debbie was getrouwd. Ze had een kindje van net een jaar. Ze was zwanger van haar tweede, acht maanden”, vertelt Rani in Gert Late Night. “Dus zij keek uit naar nieuw leven en je kunt dat gewoon niet maken om dat weg te nemen”. Maar het gebeurde wél, Debbie overleed bij een auto-ongeval. Het was een harde klap voor de ganse familie De Coninc. “Op het moment dat dat gebeurde, vond ik dat ongelofelijk onrechtvaardig. Dat dat gebeurde met haar en dat dat niet gebeurde met mij. Ik was zo’n nobody, ik was zestien jaar. Ik dacht ‘Oké, mij kunnen ze echt wel missen als kiespijn. Neem mij’. Jij, ik heb dat echt gedacht: ‘Als u bestaat, ginder ergens… U hebt een fout begaan, dat is niet erg, maar U kunt ze nog rechtzetten: geef haar terug en neem mij. Dat gaat veel beter zijn’.”



Het leven van Rani veranderde van de één op de andere dag. Haar zus waar zij zo trots op was, was niet meer. “Ik had wel het gevoel van ‘Pff, ja, wat loop ik hier eigenlijk te doen?’” Rani praat nog dagelijks met haar overleden zus. “Ik praat nog met haar in mijn hoofd. Bij momenten heb ik echt wel het gevoel dat zij mij hoort, reageert zij zelfverzekerd.