.
Michiel Vandeweert, Mats Palinckx, James Cooke, Karen Damen, Amber Vandeweert
zaterdag 22 juli 2023

Progeriapatiënt Michiel Vanderweert ziet er het nut niet van in 

“Daar bereik je niks mee” 

Hij werd recent 25 jaar en onderging recent een open hartoperatie. Die was nodig maar nu is hij terug gezond en kan hij weer sporten.

Michiel zelf is zeer positief ingesteld. “Ik zie er het nut niet van in om me bezig te houden met de negatieve dingen die zich rondom mij in de wereld en in de buurt afspelen. Het brengt niks op om je te verliezen in slechte dingen, daar bereik je niks mee”, aldus Michiel aan Primo.

Hij slaagt daarin door elke dag de dingen te kunnen doen die hij graag doet. Zoals onder andere gewoon thuis zitten en online gamen met zijn vrienden.

“Er zullen mensen zijn die zeggen dat dat gamen pure tijdverspilling is, maar op die manier ben ik wél bezig om herinneringen te creëren met mijn vrienden. Dat is dus géén verspilling van tijd en energie”, deelt Michiel mee.

“We praten veel met elkaar, over van alles en nog wat: de dagelijkse dingen, maar ook over problemen of moeilijke momenten. In 2019 bijvoorbeeld is Mats overleden, hij was mijn beste vriend. Mats had ook progeria. Mijn vrienden hebben me er op dat moment door gesleurd”, vertelt Michiel Vanderweert aan Primo.

Bio van Michiel Vandeweert

Meer Over:

Michiel Vandeweert