.
Michiel Vandeweert, Mats Palinckx, James Cooke, Karen Damen, Amber Vandeweert
vrijdag 16 juni 2023

Michiel Vandeweert: “Die hebben ze niet meer in mijn maat”

Wachten was geen optie

Michiel Vandeweert is de bekendste progeriapatiënt in ons land. Hij wist de voorbije jaren iedereen te charmeren met zijn enthousiasme en positiviteit waarmee hij in het leven staat.

Onlangs moest hij worden geopereerd aan het hart en ondanks dat het loodzwaar was, bleef ook nu Michiel positief naar de toekomst kijken.

“Een nieuwe hartklep was geen optie, want ze hebben die niet in mijn maat. Daarom hebben ze gekozen voor een overbrugging. Er zijn buisjes geplaatst die een deel van het werk van de verkalkte hartklep overnemen”, legt Michiel uit in Het Belang van Limburg.

Maar Michiel had de operatie ook serieus onderschat. Hij had niet verwacht dat heel zijn borstkas zou worden opengelegd en dat hij ook nog eens gekneusde ribben eraan zou overhouden.

“De eerste week na de operatie was de hel: ik heb zes dagen niet kunnen slapen van de pijn. Fysiek en mentaal heb ik echt afgezien. ‘Was het dit wel waard?’, vroeg ik mijzelf af. Maar na een paar weken ging de pijn langzaal weg en merkte ik beterschap.”

Bio van Michiel Vandeweert

Meer Over:

Michiel Vandeweert