.
Karen Damen - James Cooke - Michiel Vandeweert - Amber Vandeweert
dinsdag 20 juni 2023

Michiel Vandeweert: “Moet ik daarom over de dood praten”

Zijn levensverwachting is niet heel hoog

Michiel Vandeweert is 25 geworden en dat is een heel sterke prestatie. De dokters hadden niet gedacht dat hij ouder zou worden dan 12, maar Michiel doet het toch maar. Normaal wou hij dat groots vieren, maar een hartoperatie stak een stokje in de wielen.

“Ik was van plan om een grote party te geven voor al mijn volgers, maar door de operatie aan mijn hart zijn die plannen in het water gevallen. Niet erg, ik hou het bescheiden. Er zijn al vrienden op bezoek gekomen en de dag zelf heb ik het met familie gevierd. Dat grote feest hou ik dan voor volgend jaar”, lacht Michiel positief in Het Belang van Limburg.

Ondanks zijn aandoening blijft Michiel het altijd positief bekeken. Hij kijkt positief naar de toekomst die hem nog te wachten staat, al is dat misschien maar kort.

“Dat ik er vandaag nog ben, is fantastisch. Maar ik wil er niet te hard bij stilstaan. Ik weet dat mijn levensverwachting lager ligt dan normaal, maar dat betekent toch niet dat ik meer over de dood moet praten? Hoe oud ik word, heb ik niet in de hand. Dus focus ik vooral op al het positieve in mijn leven.”

Bio van Michiel Vandeweert

Meer Over:

Michiel Vandeweert