.
Michiel Vandeweert
woensdag 19 juli 2023

Progeriapatiënt Michiel Vanderweert moest onder het mes 

“Operatie deed veel pijn” 

Het zijn zware weken en maanden geweest voor Michiel Vanderweert, de jongeman met progeria die iedereen inmiddels wel kent.

Zijn hart begon te sputteren en dus moest hij onder het mes. Maar voor de dokters was het niet evident om een dergelijke, kleine hartklep te vinden.

“Pas twee weken voor de operatie wist ik wanneer ze precies zou gebeuren. In januari zijn de dokters al met de voorbereidingen begonnen, maar pas twee weken op voorhand konden ze me dus laten weten wanneer ze het gingen doen. Het is goed dat het gebeurd is”, vertelt Michiel aan Primo.

Hij voelt zich inmiddels veel beter dan ervoor. “De operatie heeft dus zeker haar vruchten afgeworpen maar deed veel pijn. Ik kan ook weer gaan sporten, dat doet me veel deugd”, aldus Michiel.

Volgens prognoses zou Michiel slechts twaalf jaar worden maar zopas vierde hij zijn 25ste verjaardag. “Het werd geen groot feest of zo, hoor. Ik heb mijn verjaardag gevierd met mijn familie en vrienden. Het was allemaal op het gemak, in de tuin. Het belangrijkste is dat ik iedereen die ik graag heb dan rond mij heb”, bekent Michiel aan Primo.

Bio van Michiel Vandeweert

Meer Over:

Michiel Vandeweert