.
News Image

Première video Mucomeisjes zingen met Scala

Mucoweek vraagt aandacht voor het ondersteunen van het wetenschappelijk onderzoek naar mucoviscidose.


Dit jaar vraagt de Mucoweek vooral aandacht voor het ondersteunen van het wetenschappelijk onderzoek naar mucoviscidose, de meest voorkomende levensbedreigende erfelijke ziekte die 1300 personen in België treft.



Het steunen van het wetenschappelijk onderzoek is de enige manier om een beter en langer leven te kunnen garanderen voor alle kinderen, jongeren en volwassenen met muco in ons land.



Maar naast vooruitgang in het onderzoek is bekend maken van mucoviscidose bij het grote publiek een belangrijk instrument om de levenskwaliteit van de mucopatiënten te verbeteren. Daarom werd vandaag de ontroerende documentaire: Muco. Beperkte adem, onbeperkt talent! De kracht van mensen met muco gelanceerd. De video, een realisatie van Mojomedia, gaat over vier jonge mucopatiënten die als echte zangeressen mochten meezingen tijdens een concert van Scala tijdens de vorige mucoweek. Wij dragen deze film op aan Vanessa B., één van de jonge zangeressen die jammer genoeg enkele weken geleden de strijd tegen muco heeft verloren.



(l.t.)


Bio van Scala

Meer Over:

Scala