.
News Image

Peter Rouffaer 16 kilo kwijt door corona

Thuis-acteur werd geweigerd in het ziekenhuis.


Peter Rouffaer kennen we allemaal nog als dokter Geert in Thuis. Eind maart liep het echter bijna fout af voor de 70-jarige acteur. Zowel hijzelf en zijn vrouw werden besmet met het coronavirus. “Nog steeds denken veel mensen dat dit virus niets voorstelt,” aldus Rouffaer, “maar dit is stikken”, beschrijft hij zijn lijdensweg.



De echtgenote van Peter Rouffaer is huisarts en zij werd als eerste ziek. Toen ook Peter Rouffaer koorts kreeg trok hij met 39°C naar het ziekenhuis. De acteur testte positief op Covid-19 maar werd terug naar huis gestuurd omdat hij slechts “milde symptomen” vertoonde. Maar enkele dagen later verslechterde zijn situatie…



Peter Rouffaer moest alsnog opgenomen worden in het ziekenhuis. Zijn vrouw mocht niet mee naar binnen. Terwijl zijn echtgenote helemaal alleen thuis moest uitzieken, lag Peter Rouffaer op sterven na dood in het ziekenhuis. “Het was hel,” vertelt de acteur in Dag Allemaal. Peter Rouffaer onthult dat hij dacht dat hij ging sterven: “Op zeker moment zei ik tegen de verplegers: ‘Het is zover, ik vertrek’” Maar liefst twaalf dagen kreeg de acteur sondevoeding. De ravage op zijn lichaam was enorm.



Peter Rouffaer verloor in twee weken tijd 16 kilo. “Ik had geen enkele spier meer en kon amper vijf meter stappen, en dan nog met de hulp van de verpleging.” Maar het geluk wanneer hij zijn vrouw eindelijk terug zag was even groot. “Wij dachten dat we elkaar kwijt waren,” geeft Peter Rouffaer toe in Dag Allemaal.