.
Peter Rouffaer
woensdag 21 april 2021

Voormalig Thuis-acteur furieus na besmetting: “we worden niet serieus genomen”

"Ik had geen enkele spier meer en kon amper vijf meter stappen."

Het coronavirus blijft ons leven beheersen. Maar liefst 30% van de besmette bevolking heeft last van aanslepende covid-klachten. Zo ook voormalig Thuis-acteur Peter Rouffaer en zijn echtgenote…

De 71-jarige Rouffaer belandde in het ziekenhuis en kreeg maar liefst twaalf dagen sondevoeding. Zelf eten lukte niet meer. “De ravage was enorm. Ik had geen enkele spier meer en kon amper vijf meter stappen”, getuigt Peter Rouffaer in Dag Allemaal.

Ondertussen maakt de acteur deel uit van de post-covidgemeenschap: “Dertig procent van de mensen die covid hadden, hebben te kampen met naweeën, gaande van erg tot zeer erg”, vertelt Rouffaer in het weekblad.

“Dat gaat van smaak- en geurverlies over vermoeidheid, ademhalings- en immuniteitsproblemen tot neurologische problemen en zelfs psychiatrische aandoeningen”, verduidelijkt de acteur met welke klachten coronapatiënten langdurig blijven worstelen.

De klachten worden ook niet serieus genomen, foetert Rouffaer: “het zit tussen uw oren” krijg je maar al te vaak te horen. Maar in Gasthuisberg in Leuven kreeg de echtgenote van Peter Rouffaer dan te horen dat ze lang niet de enige was die kampt met blijvende klachten…

“In Gasthuisberg in Leuven hebben ze nu zelfs een specialist die zich enkel daarmee bezighoudt. Je moet niet vragen…” klinkt het bij Peter Rouffaer in Dag Allemaal.

Bio van Peter Rouffaer

Meer Over:

Peter Rouffaer Thuis