.
News Image

Nieuwe single Nele Needs A Holiday

Nele Needs A Holiday klinkt nieuw maar dat is het niet.

De single "Beyoncé" is dat uiteraard wel. "Beyoncé" is een toffe single die er gewoon uit springt. Het nummer kan je niet meteen onderbrengen in één genre maar je wordt er instant vrolijk van. Dat ze in haar eigen leefwereldje zit maakt de titel 'Beyoncé' meteen duidelijk maar het is wel een zeer fijne leefwereld. Ze wordt omschreven al cynische popprinses, zelfverklaarde loser, fenomeen. Nele Needs A Holiday maakt nummers vol zelfrelativering over alledaagse tragedies: over baaldagen, wraakgevoelens, pijnlijke schoenen en zatte botten, verscheidene complexen, en dat lege gevoel na een hele avond zappend voor TV te hebben gezeten. Haar muziek houd het midden tussen antifolk en sixties girlpop.
Al jaren tourt Nele door heel Europa, met haar ukelele en een ontwapenende eerlijkheid, soms solo, soms met haar band. Nele Needs A Holiday werd finalist van Humo's Rock Rally 2010 en Jong Muziek Laureaat op Theater Aan Zee 2008. Beyoncé is de eerste single uit het debuutalbum van Nele Needs A Holiday, geproduced door Koen Gisen.

Nele Needs A Holiday is het muzikale alter ego van Nele Van den Broeck. De single is de voorbode van het debuutalbum dat volgend jaar verschijnt.
Nele was vorig jaar wekelijks te zien in het programma Iedereen Beroemd op één, waar zij met haar ukelele een lied zong over de actualiteit.