You are here

Nieuw programma met Tom Waes geselecteerd voor Canneseries.

13/03/2018 12:00-

Undercover maakt kans op internationale prijs.

'Undercover', de nieuwe fictiereeks geregisseerd door Eshref Reybrouck en Frank Devos, is als enige Belgische reeks genomineerd voor de internationale competitie op het nieuwe festival Canneséries. De serie is een productie van De Mensen voor Eén met Tom Waes in de hoofdrol. 'Undercover' zal vertoond worden op 10 april in aanwezigheid van o.a. regisseur Eshref Reybrouck en acteurs Tom Waes en Anna Drijver.

Canneséries
Het nieuw festival ambieert om voor series te worden wat het Festival van Cannes is voor de film en pakt meteen groots uit tijdens MIPtv met verschillende wereldpremières. Vanuit de hele wereld werden een 150-tal reeksen ingezonden, waarvan er slechts 10 geselecteerd werden voor de internationale competitie. Op 11 april deelt de jury, o.l.v. schrijver Harlan Coben met o.a. topacteur Michael Kenneth Williams, de prijzen uit tijdens een ceremonie die live wordt uitgezonden op Canal+.

Pieter Van Huyck, hoofd fictie De Mensen: “Dit is een groot compliment voor het hele team achter 'Undercover', en terecht. Het blijft opwindend om vanuit ons kleine landje met onze beperkte budgetten te proberen mee te spelen met de grote jongens. Het is gewoon fantastisch dat meer en meer van onze Vlaamse producties erin slagen om hun neus aan het venster te steken. Dat is goed voor onze sector, voor al die gedreven makers en vooral ook voor de kijker.”

Synopsis
In 'Undercover' spelen Tom Waes en Anna Drijver twee agenten met een gevaarlijke missie. Hun target is de Nederlander Ferry Bouman, één van de grootste XTC-producenten ter wereld. Hij woont in een mooie villa, maar zit tijdens de weekends en vakanties in een chalet op een camping vlakbij zijn huis. De Belgische politie installeert twee undercoveragenten, een man en vrouw die een koppel moeten spelen, op de camping om contact te leggen en het XTC-netwerk te infiltreren.

'Undercover' werd geproduceerd door Pieter Van Huyck, Ivy Vanhaecke en Jan Theys. Nico Moolenaar ('Vermist') schreef samen met Piet Matthys en Bart Uytdenhouwen het scenario en is ook de showrunner. De regie is in handen van Eshref Reybrouck ('Cordon') en Frank Devos ('Chaussée d'Amour'). De cast bestaat uit Tom Waes, Anna Drijver, Frank Lammers, Elise Schaap, Raymond Thiry en Kevin Janssens.

'Undercover' wordt in 2019 uitgezonden op Eén, en is ook al aangekocht door Netflix en ZDF. Federation Entertainment heeft de rechten voor Frankrijk verworven en staat ook in voor de verdere wereldwijde distributie. 'Undercover' is een reeks van De Mensen voor Eén, i.s.m. Proximus, Netflix, Dutch FilmWorks, ZDF, Federation Entertainment, Good Friends, Gardner and Domm, Gallop en de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid.

Gerelateerde foto's:

Persconferentie Reizen Waes

Tom Waes - Brussel - 12/01/2017

Masterglass Antwerpen

Tom Waes - Antwerpen - 22/11/2016

Het Schlagerfestival 2015

Tom Waes - Hasselt - 27/03/2015

Schlagerfestival 2015

Tom Waes - Hasselt - 27/03/2015

Koken Tegen Kanker

Tom Waes - Gent - 11/04/2015

Persconferentie Reizen Waes

Tom Waes - Brussel - 09/02/2015

Persconferentie Reizen Waes

Tom Waes - Brussel - 20/08/2013

De Vlaamse 10 - Aflevering 20

Tom Waes - Brussel - 12/01/2011

Peter Live - Eindejaarsspecial

Tom Waes - Vilvoorde - 31/12/2010

Terras Bilzen 2010

Tom Waes - Bilzen - 14/08/2010

Gerelateerde muziek:

Tracklist van Tom Waes