.
Michiel Vandeweert
maandag 12 juni 2023

Michiel Vandeweert: “Ik werd met spoed opgenomen in het ziekenhuis”

Hij onderging een hartoperatie

Toen Michiel Vandeweert 5 jaar was, kreeg hij te horen dat hij leed aan progeria. Dat is een uiterst zeldzame ziekte waardoor hij acht keer sneller veroudert dan gewone mensen. Zijn levensverwachting lag niet erg hoog en de dokters dachten dat hij amper 12 jaar zou worden.

Maar Michiel wordt er dinsdag 25, zowat het dubbele dan wat de dokters ooit hadden gedacht. “Omgerekend word ik dinsdag tweehonderd jaar”, lacht Michiel in Het Belang van Limburg.

Michiel is altijd positief in het leven blijven staan ondanks de loodzware maanden die er waren. Zo moest hij onder het mest voor een openhartoperatie. Hij lijdt aan aderverkalking waardoor een hartklep niet meer goed werkte.

“Bij de minste inspanning voelde ik een zware druk op mijn borstkas. Dat werd zo erg dat ik vorige zomer met spoed in het ziekenhuis ben opgenomen. Daar werd duidelijk dat ik een nieuwe hartklep nodig had. Niet evident, want die bestaan niet in mijn maat. En eentje laten maken zou jaren hebben gekost. Dat is tijd die ik niet heb.”

Bio van Michiel Vandeweert

Meer Over:

Michiel Vandeweert