.
Michel Wuyts en Andy Peelman
woensdag 15 juni 2022

Michel Wuyts en Andy Peelman samen op het scherm in nieuw tv-programma

Hardste BV-strijd ooit in Spartacus Run.

Binnenkort barst bij VTM de hardste BV-strijd ooit los. In Spartacus Run, wekelijks van maandag tot en met donderdag bij VTM, gaan 24 Bekende Vlamingen tot het uiterste om het bekende Spartacus Run-parcours met 10 spectaculaire hindernissen in de scherpst mogelijke tijd af te leggen. De BV’s sleuren onder meer met zware zandzakken, worstelen zich onder prikkeldraad door de modder, trotseren een steile giga ramp, klimmen in metershoge netten en klauteren via apenlijnen en monkey bars over water. Kortom, ze zien flink af. En dat doen ze met één doel voor ogen: de snelste en de beste zijn.

In iedere aflevering leggen twee kandidaten het spectaculaire, maar loodzware, parcours af. Niemand minder dan de legendarische sportcommentator Michel Wuyts kruipt in het commentatorshokje om de extreem pittige, maar bij momenten ook extreem hilarische, duels van professionele commentaar te voorzien. Michel wordt bijgestaan door Andy Peelman, presentator en vliegende reporter van dienst. Andy brengt verslag uit vanop het veld, interviewt de kandidaten, moedigt hen aan en jut hen op.Michel Wuyts: “Het is eens iets helemaal anders dan Parijs-Roubaix of de Tour De France, maar wel minstens even plezant. BV’s die zotte hindernissen trotseren en daarbij al eens een grappige stoot uithalen: dat maakt dat je toch wat creatiever kan zijn in je commentaar. En met Andy als verslaggever in het veld, had ik natuurlijk een topcollega aan mijn zijde. Maar ik moet ook toegeven dat een aantal BV’s bijna even verbeten zijn als profwielrenners. Sommigen gingen ver over hun grenzen om de beste tijd neer te zetten. Al kan uiteraard niet iedereen een toptijd achter zijn naam noteren (lacht). Oh ja, ook dit nog: verwacht je aan verrassingen.”

Andy Peelman: “Wat een heerlijke job heb ik toch. BV’s die afzien en ik die er naast mag staan om ze nog wat meer op te jagen (lacht). Ik was verbaasd over de competitiviteit van de deelnemers. Velen gingen echt extreem diep om de beste tijd neer te zetten. Al waren sommigen vooral ook… hilarisch. Ikzelf heb me rot geamuseerd langs de zijlijn en ben trots dat ik met zo’n grote meneer als Michel Wuyts mag samenwerken. We vullen elkaar goed aan: Michel die op zijn legendarische manier commentaar geeft, en ik die mijn plezante zelve mag zijn.”

De bekende Vlamingen die aan het einde van de rit de beste tijd neerzetten, strijden in de finaleweek tegen elkaar. Onder meer zangeres Lindsay Bollen, Laura Tesoro, Sammy Mahdi, Lauren Versnick, Francesco Planckaert, Sean Dhondt, Jinnih Beels, Maarten Vancoillie, Ian Thomas, Johan Museeuw, Aagje Vanwalleghem, Loïc Van Impe en influencer Average Rob gaan in Spartacus Run de bikkelharde strijd aan. Let the games begin!

Meest recente foto’s van Andy Peelman, Lindsay, Laura Tesoro, Sammy Mahdi, Lauren Versnick, Francesco Planckaert, Sean Dhondt, Jinnih Beels, Maarten Vancoillie, Ian Thomas, Aagje Vanwalleghem, Johan Museeuw, Loïc Van Impe en Average Rob: