.
Artist Image

Bio Aagje Vanwalleghem

Echte naam: Ana Maria Pereira Da Silva
Geboortedatum: 24 oktober 1987
Sterrenbeeld: Schorpioen

Deze gewezen Belgische turnster, geboren in Poção de Pedras (Brazilië), werd geselecteerd voor de Olympische Zomerspelen van 2004. Ze stootte in de individuele meerkamp turnen door naar de Olympische finale. In deze finale behaalde zij de 23ste plaats.

Op 28 maart 2012 maakte Aagje bekend te stoppen met turnen. Datzelfde jaar deed ze mee aan 'Expeditie Robinson'. Op de achtste dag besloot ze zelf uit de expeditie te stappen. In het voorjaar van 2016 werkte Aagje aan haar eerste boek 'Veerkracht', waarmee ze naast haar biografie die als rode draad fungeert jongeren wil inspireren en hun de kracht en moed wil geven hun dromen waar te maken. Ze geeft ook lezingen over het belang van veerkracht en hoe dit versterkt en gestimuleerd kan worden door de omgeving.

Aagje heeft aangegeven in het verleden het slachtoffer te zijn geweest van grensoverschrijdend gedrag van de Nederlandse turncoach 'Gerrit Beltman', die van 2000 tot 2008 werkzaam was bij de Belgische turnbond.

Aagje werd geadopteerd toen ze 4 maanden oud was en 'Ana Maria Pereira Da Silva' heette. Ze heeft 5 zussen, die geboren zijn in Ethiopië en eveneens geadopteerd zijn.