.
News Image

Luc Haekens: belachelijk!

Luc Haekens maakt de domste fout ooit!


We namen woensdag in De Slimste Mens Ter Wereld afscheid van Danira Boukhriss Terkessidis. Zij is zeker van een plaats in de finaleweken, dat kan nog niet gezegd worden van Lynn Wesenbeek en Jan Paternoster die voor respectievelijk de tweede en derde keer terugkomen. Zij namen het donderdag op tegen Luc Haekens. Haekens acht de kans klein dat hij ooit De Slimste Mens Ter Wereld zou worden. In de jury deze keer twee vrouwen: Ruth Beeckmans en Sarah Vandeursen die tijdens het afscheidsfeestje van Geubels en de idioten zwaar ten val kwam en met haar arm in het verband zit.

Ruth merkt trouwens op dat de vrouwen en de mannen eens met evenveel zijn in het programma. Lynn mag zich gesterkt voelen door de jury, klinkt het.



De 3-6-9 ronde gaat gelijk op en elk van de kandidaten weet telkens 10 seconden te sprokkelen. Jan kan bij de laatste vraag nog 10 seconden sprokkelen en gaat met voorsprong de Open Deur-ronde in. Luc moet naast Palestina vier buurlanden van Israël opnoemen en komt niet verder dan Jordanië. Lynn vult Libanon en Egypte aan, Jan weet Syrië nog op te noemen. Jan Paternoster moet vier trefwoorden over Balthazar Boma opnoemen en laat Marijn Devalck als enige en meest logische antwoord liggen. Lynn moet - op boeken na - de meest gekochte tweedehands spullen opnoemen. Kledij, decoratie en meubels weet ze snel te vinden. Luc kan speelgoed toevoegen. De stand na de tweede ronde: Luc heeft 115, Jan 141 en Lynn 152 seconden.



De kandidaten mogen tijdens de puzzelronde drie verbanden zoeken tussen telkens vier van de twaalf afgebeelde worden. Gloria weet Luc snel te vinden. Jan kan de kevers en Maastricht aanvullen. Lynn weet wolf en zonnebrand te vinden en zoekt zich te pletter naar het ontbrekende antwoord Westvleteren dat uiteindelijk uit de mond van Luc komt. Jan weet vierkante meter snel te vinden, doet even over bolide en denkt rustig na over het laatste woord en dat is bijna-dood-ervaring wat dan toch nog voor Luc gevonden moet worden. Luc staat na drie rondes op 173 seconden, Lynn op 175 seconden en Jan op 225 seconden.



De Galerij is een mooi woord voor de fotoronde. Gewoon zeggen wie of wat je ziet kan je tien seconden opleveren. Luc moet tien politici opnoemen maar het duurt even voor hij dat door heeft. Zo herkent hij Charles Michel en Ben Weyts bijvoorbeeld niet. Eens Luc het thema heeft, weet hij toch nog 6 correcte antwoorden te geven. Lynn kan er drie toevoegen. De fotoronde van Lynn start goed maar dan weet ze het even niet meer en moet aan de lopende band passen. Uiteindelijk slaagt ze erin 2 goede antwoorden te geven. Luc kan wel wat aanvullen, net als Jan trouwens. Jan mag als laatste de namen van babes op de cover van P-Magazine opnoemen en herkent bijvoorbeeld Lesley-Ann Poppe, Hanne Troonbeeckx, Annelien Coorevits en Tanja Dexters niet. Jan heeft er amper drie gevonden, Lynn doet er drie bij, Luc doet geen moeite om de ontbrekende antwoorden te geven. Jan heeft ondertussen 219 seconden, Luc 228 seconden en Lynn 240 seconden.



Ook nu weer zal Het Collectieve Geheugen de allesbeslissende ronde worden waarbij per opgave 150 seconden gewonnen kunnen worden. Jan krijgt een fragment uit de film Lost in Translation te zien en kan 2 antwoorden geven. Lynn kan een antwoord aanvullen en krijgt er 30 seconden bij. Luc krijgt een filmpje van een gezonken boot van Greenpeace te zien en weet drie antwoorden te vinden. Lynn krijgt een filmpje van Usian Bolt te zien en geraakt niet verder dan zijn naam. Jan kan drie antwoorden aanvullen. En daarmee ziet de eindstand er als volgt uit: Luc 261 seconden, Lynn 269 seconden en Jan Paternoster wint met 311 seconden.

Lynn en Luc spelen het finalespel. Net zoals woensdag gokt Jan dat Lynn het gaat halen tijdens de finale. Luc mag beginnen met amper 8 seconden achterstand en krijgt meteen een vraag die hem zou kunnen liggen: de ingrediënten van een mojito. Lynn komt meteen op achterstand en komt aan de beurt met John Cleese. Lynn krijgt drie antwoorden gevonden, Luc kan nog één toevoegen. Gek dat niemand op Monty Python komt. De ronde kabbelt wat door. Zowel Lynn als Luc laten heel wat logische antwoorden gewoon liggen, puur door de stress. Luk kan voorsprong opbouwen dankzij de bomaanslag van Lockerby. Lynn moet vijf badsteden tussen Oostende en Knokke opnoemen die en slaagt daar snel in. Ze zet Luc plots op 11 seconden terwijl zij op 63 staat. Luc krijgt een vraag over Paul Michiels en geeft drie correcte antwoorden en doet dan de stommiteit van zijn leven. Met 6 seconden voor hem en drie seconden voor Lynn past hij. Lynn moet gewoon Jan Leyers zeggen en speelt Luc naar huis. Exit Luc Haekens dus die meteen nadat hij stopt meteen Dat was stom belachelijk roept en liefst van al wou doorgaan maar hij had natuurlijk stop gezegd. Dom, dom dom...

Jan Paternoster komt maandag voor de vierde keer meespelen en gaat dus richting finaleweken. Hij mag dus nog minstens één dag naast Lynn Wesenbeek zitten en aan haar andere zijde krijgt zij bij haar derde deelname het gezelschap van Siska Schoeters.


Bio van Luc Haekens

Meer Over:

Luc Haekens

Meest recente foto’s van Erik Van Looy, Danira Boukhriss, Ruth Beeckmans, Tanja Dexters, Hanne Troonbeeckx, Lynn Wesenbeek, Ben Weyts, P-magazine, Annelien Coorevits, Lesley-Ann Poppe, Jan Leyers, Paul Michiels en Siska Schoeters: