.
Luc Haekens
maandag 7 november 2022

Luc Haekens: “Ik heb de grote sprong gemaakt”

Hij staat nu op eigen benen

Met ‘Het Grote Onbekende’ heeft Luc Haekens en zijn productiehuis Djangoo een eigen eerste programma klaar. Luc wilde graag op eigen benen staan en ondernemer zijn. En toen ontstond het idee van het productiehuis.

“Dat gaat natuurlijk alleen maar als je programma’s maakt die succes hebben, anders zou het rap gedaan zijn. In die zin is het behoorlijk spannend. Ik ben heel tevreden over het resultaat en bij de VRT zijn ze dat ook. Nu de kijkers nog”, zegt Luc in Dag Allemaal.

Haekens zit niet langer bij Woestijnvis en daar had hij een goede reden voor. Hij was er niet langer gelukkig en was meer grumpy bij thuiskomst dan dat hij nog van zijn werk genoot. Ook dochter Justine merkte verschil.

“Ik zag dat hij met minder plezier ging werken en minder goedgezind thuiskwam. Maar het is nooit zo extreem geweest dat wij dachten: ‘Wat is dit?’ Ik begreep de beslissing om weg te gaan bij Woestijnvis. Als je iets niet meer graag doet en je krijgt de kans om iets anders te doen, moet je die grijpen.”

Weggaan bij Woestijnvis was een groot risico voor Luc. Maar hij is blij dat hij de stap heeft durven zetten. “Ik heb gekozen voor de sprong in het onbekende. In dat opzicht sluit de titel van m’n nieuwe programma fel aan bij wat ik zelf heb gedaan, al is dat toevallig.”

Bio van Luc Haekens

Meer Over:

Luc Haekens