.
Lenny Kuhr
vrijdag 3 juni 2022

Lenny Kuhr blij: “Ik kreeg ze terug na zijn dood”

Wie kent haar hit nog?

Kent u Lenny Kuhr nog? In 1969 won ze voor Nederland het Eurovisiesongfestival waardoor ze ook een mooie carrière heeft kunnen uitbouwen. Ze zal voor altijd onlosmakelijk verbonden zijn aan ‘De Troubadour’ en bracht onlangs na lange tijd nog eens een album uit.

Lenny heeft altijd veel succes gehad al probeert ze dat zelf wat te relativeren. “Succes is betrekkelijk. Dat realiseerde ik me al toen ik het Songfestival gewonnen had. Voor de overwinning keken ze over me heen, daarna zei iedereen: ‘We hadden wel gedacht dat jij zou winnen”, lacht Lenny in Dag Allemaal.

Ze is het songfestival altijd heel dankbaar geweest en koestert de mooie momenten die ze daar heeft meegemaakt. Zo heeft ze nog altijd de gitaar waarmee ze toen op het podium heeft gestaan tijdens het Songfestival in Madrid.

Al was ze de gitaar bijna voorgoed kwijt geweest. “Ik had ze destijds aan mijn toenmalige vriend gegeven. Maar gelukkig heeft zijn vrouw ze na mijn dood aan mij teruggegeven. Daar ben ik heel blij om.”

De zangeres is altijd gitaar blijven spelen en nog altijd gebruikt ze het instrument om liedjes te schrijven. “Maar voor mijn meest recente plaat hebben ook Stef Bos en Spinvis een mooie bijdrage geleverd. En ook mijn dochter heeft voor wat muziek gezorgd, net zoals mijn man ook zijn steentje heeft bijgedragen.”

Bio van Lenny Kuhr

Meer Over:

Lenny Kuhr