.
Rob de Nijs en Lenny Kuhr
vrijdag 10 juni 2022

Lenny Kuhr plukt de dag: “Ik zie wel wat er komt”

Ze laat geen angsten toe

In 1993 sloeg het noodlot toe voor Lenny Kuhr. De voormalige songfestivalwinnares was haar stem verloren en kon niet meer zingen of spreken. Na enkele onderzoeken werd de oorzaak gevonden: spasmodische dysfonie.

Het was een proces van lange adem tot ze haar stem terug kreeg, maar er was niks wat haar ooit gelukkiger maakte dan dat. “Op een gegeven moment voelde ik weer wat kracht in m’n stem. Ik heb meteen m’n gitaar gepakt en wat gezongen. Ik was zo blij dat het lukte”, klinkt ze blij in Dag Allemaal.

30 jaar later en Lenny is sindsdien haar stem niet meer verloren. In tegendeel, de zangeres zingt beter dan ooit. Maar ver vooruit plannen, dat doet de zangeres niet meer. Want het kan van de ene dag op de andere gedaan zijn.

“Ik zie wel wat er komt. Ik vind het jammer om bang te zijn. Als je angst voelt, mag je je gedachten niet geloven. Neem je angstgedachten vooral niet serieus en blaas ze weg. Ik neem m’n verdriet ook niet serieus. Dan gaat het weg, omdat het geen voeding meer heeft.

Wanneer Lenny toch angst voelt, dan probeert ze er niet op in te gaan. “Angst gaat altijd over iets wat er niet is, voor wat misschien zou kunnen komen.”

Bio van Lenny Kuhr

Meer Over:

Lenny Kuhr