.
News Image

Laatste aflevering van Spitsbroers

Komt alles weer goed?
Negen weken lang werd kijkend Vlaanderen ondergedompeld in de wereld van het voetbal, vrouwen, seks, feesten, maar ook de innige band tussen twee broers. Gemiddeld 682.000 kijkers (goed voor een marktaandeel van 32,1%; live +6 en VVA 18-54) zagen hoe die onder druk komt te staan wanneer het succes de ene toelacht, en de andere zijn leven steeds minder in de hand heeft.

De laatste aflevering van Spitsbroers op maandag 1 juni is meteen de beslissende: 39 wedstrijden zijn al gespeeld in de Jupiler Pro League, maar nu zal de beslissing vallen: Wanneer KRC Genk wint zijn ze kampioen, verliezen ze, gaat Anderlecht met de landstitel aan de haal. Wie haalt het?

De pers, KRC-voorzitter Beernaert (Mike Verdrengh) en technisch directeur Nico Temmerman willen spits Dennis (Oscar Willems) terug in het elftal, maar coach Spechtmans (Tom Van Bauwel) denkt daar anders over. Voetbal is een teamsport, en daar heeft Dennis te weinig kaas van gegeten. Wanneer duidelijk wordt dat hij op de bank zal zitten, hoeft het voor hem niet meer. De opdracht voor zijn manager Laurent Vuylsteke (Mathias Sercu) is duidelijk: zo snel mogelijk de transfer naar Tottenham regelen…

Nina (Lynn Van Royen) en Alan (Joren Seldeslachts) genieten ondertussen met volle teugen van hun verliefdheid, tot Alan wordt gearresteerd na zijn criminele uitspattingen in opdracht van Versuz-baas Manu. Diefstal, heling en bendevorming: Nina weet niet wat ze hoort. De arrestatie dreigt ook finaal een wig te drijven tussen Alans ouders Leo en Frieda, die volgens Leo haar zonen de deur uit heeft gejaagd. Kan het gezin deze crisis overbruggen?

Spitsbroers, maandag 1 juni om 21.40 op VTM.