.
News Image

Koen Crucke in tranen bij Première La Cage Aux Folles

Dit is een topper in het theater. 


Het slotapplaus van de première van La Cage Aux Folles zorgde voor een grote ontlading bij Koen Crucke. Het oorverdovende geluid uit de zaal maakte één ding heel duidelijk: La Cage Aux Folles is een topshow. Een show is namelijk de beste benaming voor wat het publiek van Deep Bridge te zien krijgt, vol glitters en pluimen. Dat alles met de kwaliteit van een musical.



La Cage Aux Folles vertelt het verhaal over de gelijknamige nachtclub van Albin (Koen Crucke) en George (Koen van Impe). Hun extravagante leven komt op zijn kop te staan op het moment dat hun zoon (Matthew Michel) een huwelijk aankondigt met de dochter (Helle Vanderheyden) van de vice voorzitter. Want hoe verberg je het leven in La Cage Aux Folles voor de vice voorzitter die alle nachtclubs wil sluiten?



De ontlading van Koen Crucke is niet verwonderlijk, in zijn rol van travestiet Albin draagt hij de show volledig. En dat meer dan succesvol… zijn zang en spel nemen het publiek volledig mee en hij zet de rol van zijn leven neer. Evenals de andere klasbakken, zoals Matthew Michel en Koen van Impe weet hij humor en emotie perfect te combineren.



Ook de rest van de cast laat regisseur Stany Crets straf en vol humor uit de kast komen. Letterlijk in de meeste gevallen: want het grotendeels mannelijk ensemble zet een ware prestatie neer op torenhoge hakken en in uitdagende kleedjes. Met als visueel hoogtepunt de paaldansact met de choreografie van Laurent Flamant. Tickets via www.elckerlyc.be .



Tekst: Melissa Verhulst


Bio van Koen Crucke en Koen Van Impe

Bio van Matthew Michel en Stany Crets