.
News Image

Joren Seldeslachts: “ik voelde me niet goed als kindacteur”

‘Pas op met je kinderen in de spotlights te duwen.’
Joren Seldeslachts brak op zijn twaalfde al door als acteur dankzij de rol van Blinker in de gelijknamige jeugdfilms van Marc de Bel. Maar met het succes dat daarmee gepaard ging had hij geen rekening gehouden. De nu 33-jarige acteur geeft toe dat hij zich niet goed voelde in zijn rol van meisjesidool. Al begon hij dat pas later te beseffen… “Daarom probeer ik ouders die kinderen met showbizzambities te hebben te waarschuwen: ‘Pas op met hen in de schijnwerpers te duwen!’”

Joren Seldeslachts maakt zich soms zorgen als hij ziet hoe sommige kinderen in elke film, serie, musical of theaterstuk worden ingezet. “Als kind kan je misschien graag acteren of zingen, maar je kiest niet voor al die aandacht die het vak meebrengt,” daar is Joren rotsvast van overtuigd.

Joren Seldeslachts praat uit eigen ervaring. Als kind was hij eerder introvert, maar zijn stiefvader was ontzettend ambitieus. “Hij kreeg dollartekens in zijn ogen,” onthult de acteur in Story. “Hij heeft mij als kind te hard gepusht en dat kan ik hem niet vergeven,” aldus Joren Seldeslachts. Op een bepaald moment kwam het tot een breuk en ondertussen is die man al vijftien jaar uit zijn leven verdwenen.

Joren Seldeslachts stopte een tijdje met acteren maar ondertussen heeft de microbe hem weer te pakken en zien we hem aan het werk in de duikbootfilm ‘Torpedo’.

Bio van Joren Seldeslachts

Meer Over:

Joren Seldeslachts