.
Joren Seldeslachts
dinsdag 26 maart 2024

Joren Seldeslachts: “Ze vinden dat ik daaraan moet meedoen”

Maar wil hij dat wel?

Wie hoopt om Joren Seldeslachts te zien opduiken in een quiz of spelprogramma is eraan voor de moeite. De acteur wil zo min mogelijk als zichzelf op televisie komen en wil vooral als acteur te zien zijn.

“Als acteur kan je je verstoppen achter een personage, maar als je daar als jezelf zit, stel je je heel kwetsbaar op. In mijn omgeving zeggen ze wel vaak dat ik eens moet meedoen aan De Slimste Mens ter Wereld, omdat ik een quizzer ben. Ik ben zelfs ooit een cafétest gaan doen en heb die gewonnen. Maar ik was er toch wel wat bang en onzeker voor. En dat ben ik liever niet. Als je mij op tv wilt zien, moet je me een rol geven”, zegt hij in Story.

Als acteur is Joren natuurlijk wel bekend en wordt hij regelmatig aangesproken op straat. Hij zit nu 25 jaar in het vak en is het ondertussen wel gewoon.

“Maar als puber, ten tijde van Blinker, vond ik dat wel lastig. Alle aandacht was zo overweldigend, terwijl ik toen nog introverter was dan nu. Bovendien werd ik plots gebombardeerd tot meisjesidool en dat voelde heel ongemakkelijk aan. Ik wist totaal niet hoe ik met meisjes moest omgaan. Al die liefdesverklaringen... Nu ben ik 37 en al lang geen meisjesidool meer. Daar ben ik alleen maar blij om. Daarnaast voel ik me ook zelfverzekerder. Ik trek me minder aan van wat de mensen denken en heb een groter relativeringsvermogen. Dat is het voordeel van ouder worden.”

Bio van Joren Seldeslachts

Meer Over:

Joren Seldeslachts