.
News Image

Jef Neve haalt uit naar de politiek na uitspraak Jan Jambon

Jef Neve heeft oplossing voor subsidieprobleem


Muzikant Jef Neve maakt zich druk over het feit dat de cultuursector maar liefst 60% moet gaan besparen. Jan Jambon heeft zich duidelijk niet populair gemaakt met één van zijn meest recente uitspraken, zeker niet bij Jef Neve en heel wat andere cultuurliefhebbers. We moeten volgens Jambon 60% besparen op project subsidies in het cultuur beleid. Dat is zo’n 5 miljoen euro, weet Jef Neve. De muzikant reikt echter meteen een oplossing aan in de hoop dat de dames en heren politici zich hierin kunnen vinden. Ik stel voor dat we aan al onze politici uit de volgende lijst vragen of ze een kwartje van hun uittredingsvergoeding willen afstaan. Zo kunnen onze jonge kunstenaars nog steeds verder werken om later de nieuwe Bruegels en Toots Thielemansen van onze tijd te worden.




Volgens Jef Neve hebben de dames en heren politici recht op ruim 22 miljoen uittredingsvergoeding. Het gaat om politici die niet meer herkozen zijn. Neve heeft een duidelijke mening ver die mensen. De grote hoop, buiten bij het afleggen van hun eed, hebben nooit of nooit hun mond opengedaan !! En dat allemaal door alle andere Belgen te betalen. Op Facebook heeft Neve het lijstje van de politici en hun respectievelijke uittredingsvergoeding gepubliceerd.




Het bericht van Jef Neve werd ondertussen veelvuldig gedeeld op Facebook, maar er zijn ook mensen die het oneens zijn met de muzikant. Eén van hen is Adriaan Van Landschoot, in Vlaanderen bekend als de man achter onder andere Petra, Good Shape en Dream Express. Van Landschoot heeft heel wat geld in de Vlaamse muziekwereld geïnvesteerd en heeft zo zijn eigen mening. Jef Neve hoeft helemaal niet boos te zijn over de dalende subsidies in de cultuursector! Deze zijn rechtstreekse oneerlijke concurrentie voor alle initiatieven die zelfbedruipend moeten zijn … Afschaffen dus! Subsidies maken bovendien lui en stimuleren profiteren, reageert Van Landschoot furieus.



Hierover is het laatste woord zeker nog niet gezegd of geschreven.