.
News Image

Jarige Brahim onherkenbaar in Pocahontas

Eerste musicalrol voor Brahim.


Het eerste beeld van Brahim als Indianenopperhoofd Powatan in 'Pocahontas de musical' is een feit. De metamorfose van Brahim is indrukwekkend en een heel proces. Meteen ook de eerste keer dat Brahim zijn hoedje en bril achterwege moest laten en het creatieve proces van de ontwikkeling van een personage van dichtbij meemaakte. Na een klein uur in de make-up en na het opzetten van de pruik was het tijd voor het grote werk. De verentooi in verschillende kleuren helemaal gebaseerd op de historische tooi van de Amerikaanse indianen in combinatie met de bijpassende extra kleuren in de makeup werden aangepast. Producent James Cooke waakte tijdens deze make-over op de geloofwaardigheid van het personage. Komstuumontwerper, visagist en kostuummaker checken bij elke stap of alles nog steeds klopt. Naast de verentooi draagt Brahim een grote mantel gemaakt, van dierenhuiden, veren en kralen.



James Cooke is enthousiast: Alles ziet er bijzonder authentiek uit. Je kan pas het verhaal juist vertellen wanneer de beelden kloppen. Als ik Brahim zo zie, zijn we daar zeker in geslaagd.



Brahim zegt al lachend: Nu weet ik weer wat het is om haar te hebben, lekker warm in de winter zo (knipoog). Hij beseft dat het avontuur dichterbij komt: Nu ik dit kostuum aan heb, weet ik dat dit écht is, geen weg terug. Laat maar komen, ik heb er zin in.



'Pocahontas de musical' is te zien in de paasvakantie vanaf 4 april, in Capitole Gent - Tickets via uitgezonderd.be .